„Черната кутия ще отговори на най-важния въпрос за фаталния полет

...
„Черната кутия ще отговори на най-важния въпрос за фаталния полет
Коментари Харесай

Авиокспертът Ангел Борисов: Черната кутия не трябва да се изпраща в Русия

„ Черната кутия ще отговори на най-важния въпрос за съдбовния полет на МиГ-29 в небето над Шабла – тъкмо къде е експлодирал самолетът. Ако черната кутия продължава да записва и под 1200 м, когато радарът го е изгубил от преглед, това значи, че последният съдбовен удар е във водата. Ако записът на черната кутия прекъсва, откакто радарът го е изгубил и без да катапултира, обстановката се развива за секунди, водачът няма време да реагира и да уведоми началник „ Полети “, че ще катапултира. Това развиване още веднъж ни навежда на мисълта, че последните секунди са ударът във водата “, изясни той.

Според него би трябвало да се формулира като прелиминарен, а не да бъде възприеман като умозаключение, до момента в който не се разчете черната кутия.

Авиоекспертът обясни и някои елементи от полета на майор Терзиев.

„ Целта е против него, той изстрелва ракетата, тя изминава дистанцията до задачата, експлодира и се пръска на огромни осколки. Ако водачът забави изтеглянето от този курс, защото неговата скорост също е огромна, има заплаха да попадне в личните си осколки и е задоволително едно малко парче да попадне в мотора, с цел да се получи същата детонация. След стартиране на ракетата би трябвало да стартира курс, с цел да се отдръпна от тази линия “, изясни Борисов.

„ Пилотът е почнал тази маневра, само че загубата на височина е била извънредно решаваща. Прави усещане, че ръководителят на стрелбата, който командва това обучение му дава няколко пъти промяна и на височината, заради това, че задачата се движи с по-голяма отвесна скорост “, добави авиоекспертът.

По думите му в устрема си да отстреля задачата, водачът губи ориентировка, той не може по едно и също време да следи задачата и уредите в кабината.

„ Това е неточност на началник „ Полети “ и на ръководителя на стрелбата, откакто задачата е била ексцентрично разчетена, той е трябвало да приключи. Пилотът също би трябвало да приключи, във всеки миг, в който счита, че към този момент рисково както за аероплан, по този начин и за него “, счита още Ангел Борисов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР