Черна впита фланелка, бръсната глава, слънчеви очила, скъпи маратонки и

...
Черна впита фланелка, бръсната глава, слънчеви очила, скъпи маратонки и
Коментари Харесай

Трябва ли да сме британци, за да се опълчим на мутрите по пътищата

Черна впита фланелка, бръсната глава, слънчеви очила, скъпи маратонки и голям автомобил, нормално по-скъп от общоприетия за страната. За страдание не описваме бутафорен персонаж от новото видео на Сузанита, ами събирателният облик на модерната „ пътна мутра “.

Агресивната физиономия на този навирен типаж най-често се оказва в основата на по този начин зачестилите шофьорски „ произшествия “, които изкарват от равновесие тръгналите на път, изключително по празници.

Неговата буря са засичанията, пристрастеността му е високата скорост, в никакъв случай не употребява мигачи, ненавижда всички „ охльови “ и в случай че някой му се спънка в най-лявата лента, е „ постоянно подготвен “ да нанесе побой. Способен е да счерни живота на хиляди души по автомагистрали, съществени пътища и селски друмове.

Дотук нищо ново – привикнали сме на арогантното държание на псевдо-гъзари с комплекси.

Но въпреки всичко ни остава мъчно да преглътнем очевидният факт, че нормално такива нездравословни човеци най-после се оказват или защитавани от Министерство на вътрешните работи, поради връзките си (да кажем татенце - началник в полицията), или са оставяни да безчинстват безотговорно, откакто обезпечат съответната сума на съответното място (сума, която за вас, редовия работещ, би била съществено предизвикателство).

„ Поредният случай на експанзия на пътя “ от неделя още веднъж носи почерка на юноша, за който осведомени във Фейсбук настояват, че е наследник на някогашен началник на полицията в Правец. В онлайн пространството го разпознават като типична „ пътна мутра “: върви на фитнес, обича да се „ черпи “ с „ прашец “, а от безчинствата му са пропищели всички.

Именно този воин, посочен онлайн като Ясен Сираков, взе участие в споделено видео в обществената мрежа, което провокира вълна от реакции онлайн.

Да повторим: онлайн реакции. И тревожна бездейност онлайн.

Сред реагиралите е Мария Йотова. Тя твърди, че откакто е засичал и изпреварвал всички по улица „ Магистрална “ в града, въпросният водач е получил забележка само от английски жител с мотор. На светофара двамата са влезнали в вербален спор, след което мъжът в черно е нападнал много по-възрастния британец, съборил го е на земята и го ритал.

Ритането не се вижда във видеото, само че Мария твърди, че десетки водачи в близост са очевидци на случилото се – и до момента никой не е отрекъл обществено нейната версия. Никой не отхвърля и, че нито един водач не се е намесил в отбрана на английския жител.

Ако това е, което се е случило фактически, макар неналичието на останалата част от записа, би трябвало да зададем два разумни въпроса:

Защо британецът, който освен това не е и толкоз млад, е единственият, който се е осмелил да стачкува против явно наглото държание на момчето в черно?

Защо никой от останалите водачи не се е намесил в отбрана на моториста?

Към цялата преживелица се прибавят и няколко странни акцента.

Първият е, че до тази заран британецът, за който се твърди, че живее в село наоколо, не беше подал тъжба против нападателя. От боязън ли? Или от опасения, че полицията няма да си свърши работата?

А през това време под поста на Мария във Фейсбук се развихри торнадо от „ смели българи “, призоваващи за разпра. Много от коментиращите се пъчат в гърдите, че в случай че са били на мястото на моториста, са щели да се оправят доста по-добре... Пълен смях, несъмнено, като всички сме наясно, че тази „ храброст “ е просто подигравка на изтощение.

Нека си го кажем в прав текст: в съответния случай междинният българин въобще не излиза самоуверен. За разлика от британеца, който очевидно е подобен: много възхитително е да се опълчиш на някой с огромна кола в непозната страна, за която си наясно, че е много корумпирана.

Докато на нас... На нас самочувствието ни редовно и брутално е мачкано в продължение на 30-годишния мутренски диктат. Българите се опасяваме от черни облекла и лъскави коли с черни стъкла. Страх ни е, че могат да ни пребият и да се окажат най-после почтени. Знаем, че над нас се издевателства на пътя от страна на екземпляри като посочения. И не се усещаме задоволително мощни да се противопоставим.

Слава Богу, не е нужно всички да имаме английско поданство, с цел да сме смели – и измежду нас има изключения. И измежду нас към момента има хора, които не желаят да се примирят с мутренската страна.

Скандалът с „ случая “ продължи с нападки против Мирчев в жълтите медии (той щял да бие мутрите и те се уплашили от него!), както и с оправдания от страна на Министерство на вътрешните работи, че не били получили позвъняване на 112 (Иво Мирчев демонстрира и запис от диалога със 112!)

Нека всеки самичък си прави изводите.

Големият извод към този момент е изработен – страната съзнателно сътрудничи на мутрите за да ни вгорчи в допълнение живота.

Еми, дано си мълчим. Един ден сходен „ случай “ ще ни се случи и на нас. И нека тогава имаме шанс наоколо да има най-малко някой, който да снима и да постави записа във Фейсбук.../woman.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР