Черна статистика за изминалата 2023 година в България. Над 20

...
Черна статистика за изминалата 2023 година в България. Над 20
Коментари Харесай

Ужасяващо! Над 20 жени са били убити от мъже в България през 2023-а

Черна статистика за миналата 2023 година в България. Над 20 дами са били убити от мъже на територията на страната. Това показва вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел на конференция за противопоставяне на домашното принуждение.

По думите й записаните случаи на домашно принуждение са били съвсем 1400.

Приветствие беше прочетено от Димитър Стоянов - консултант на ръководителя на Националния съвет за предварителна защита и отбрана от домашното принуждение. През септември държавното управление реши Габриел да бъде ръководител на Националния съвет за предварителна защита и отбрана от домашното принуждение.

Домашното принуждение в България е едно от огромните провокации, с които се сблъскваме. Решенията за него неведнъж не се оказват нито бързи, нито лесни, само че те не са невъзможни и ние сме потвърдили, че можем да намираме верните решения, когато работим дружно, показва Габриел в приветствието си. Следващите месеци тематиката за битката с домашното принуждение ще бъде основна в подтекста на Белгийското председателство на Съвета на Европейски Съюз, прибавя вицепремиерът.

Темата за домашното принуждение не следва да бъде оставяна настрана, счита заместник-министърът на правораздаването Георги Николов. В последните дни, месеци, години тя е съществена тематика, касаеща публичните връзки. Не бива да стопират диалозите и разискванията по тази тематика до изкореняването на това уродливо действие в нашето общество, разяснява по време на конференцията Николов.

Институциите вършат нужното за минимизиране и образуване на дейностите на институциите за предварителна защита от домашното принуждение, сподели той. По думите му страната, подкрепена от неправителствения бранш, ще продължи да работи поредно и настойчиво за премахване на това грозно събитие в нашето общество.

Николов напомни и показаното в края на м.г. мобилно приложение " Помогни ми ", което следва да обезпечава отбрана и анонимност на жертвите на домашно принуждение.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР