Черна пантера от вида леопард избяга от клетката си в

...
Черна пантера от вида леопард избяга от клетката си в
Коментари Харесай

Служителят в старозагорския зоопарк ще бъде наказан заради избягалия черен леопард

Черна пантера от типа леопард избяга от клетката си в старозагорския зоопарк. Причината е безгрижно отношение на служителя, който се грижи за животното. Заради изключителната обстановка през вчерашния ден бяха евакуирани посетителите от зоологическата градина, която остана затворена през целия неделен ден.

Леопардът не е напуснал територията на зоопарка, а просто е излязъл от клетката си.

" Заради безконтролно отношение на чиновник и забравена врата, леопардът Данте излезе от клетката си да се разноски към местообитанието си. Своевременно бяха изведени всички гости от територията на зоопарка и той беше затворен. Сформиран е екип, посредством който да бъде локализирано животното, упоено и прибрано ", изясни доктор Ивелина Илиева, шеф на Зоопарк - Стара Загора.

Тя увери, че тези животни не са рискови за хората, защото са бебета на към година и половина. Но е трябвало по-голямо внимание от страна на служителя, който се е грижи за тях. Реакцията на екипа е била задоволително бърза, с цел да бъде локализиран леопардът, замаян и върнат в клетката. Животното е в положително общо положение, разясни Илиева и добави, че служителят ще бъде осъден.

Вижте повече в директното включване на Десислава Петкова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР