Черна мамба ухапа ветеринарния лекар д-р Георги Еленски от Хасково.

...
Черна мамба ухапа ветеринарния лекар д-р Георги Еленски от Хасково.
Коментари Харесай

Черна мамба ухапа лекар от Хасково

Черна мамба ухапа ветеринарния доктор доктор Георги Еленски от Хасково.
В момента той е настанен в болница и като по знамение е прескочил гибелта. При отваряне на аквариума, евентуално за разчистване, най-отровната змия в света го захапала. Тя е част от персоналната му сбирка от екзотични животни. Инцидентът е станал преди седмица.
Черната мамба е извънредно бърза и смъртоносна змия. Съдържа доста рискова невротоксична и кардиотоксична отрова, която може да убие човек за по-малко от 30 минути. Тя незабавно поразява централната нервна система и стига до сърцето.
Докторът към момента се намира в интензивното поделение. Очаква се да бъде изписан до дни. Пълното възобновяване на човек, претърпял извънредно редкия случай да бъде ухапан от черна мамба, лишава месеци, разясниха експерти.
Д-р Еленски се занимава със змии от 20 години. Собственик е на най-опасните змии в света. Черната мамба, дружно с други влечуги, се демонстрират на изложения за атракция на посетителите в много градове, като за последно гостуваха в Хасково през февруари в читалища “Заря”.
Самият той признава, че човек би трябвало да бъде доста умел и деликатен с тях и няма право на неточности.
“Може да се овладее мамба, само че не от всеки човек. Трябва да си доста невъзмутим и акуратен в дейностите си”, споделя той в изявление. Споделя, че е имал обстановки, в които е бил на косъм от захапване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР