Черна гора ще трябва да се синхронизира с европейските строги

...
Черна гора ще трябва да се синхронизира с европейските строги
Коментари Харесай

ЕС предупрежди Черна гора да внимава на кого дава гражданство

Черна гора ще би трябвало да се синхронизира с европейските строги правила и критерии за предоставяне на поданство на задгранични вложители, с цел да предотврати заплахите за сигурността и това ще бъде оценено в хода на преговорния развой, оповестиха от Европейската комисия, съобщи организация МИА.

На 26 юли черногорското държавно управление взе решение от 1 октомври тази година да стартира стратегия за даване на поданство в подмяна за вложения в стопанската система на страната на стойност от 350 000 до 550 000 евро.

В програмата ще могат да вземат участие най-вече 2000 заинтересувани от страни, които не са членки на Европейски Съюз, и единствено за стеснен интервал от три години.

Предлагат се следните разновидности - да влагат 250 000 евро в някои от развойните планове, авансово утвърдени от държавното управление в недоразвит регион на Черна гора, или 450 000 евро в някой от развойните планове, авансово утвърден от държавното управление, в развъртян регион на страната.

Правителството ще взима още 100 000 евро за всяко импортирано искане. Сумите ще отиват в специфичен фонд за развиване на изоставащите региони.

Правителството твърди, че това не е план за продажба на паспорти и икономическо поданство, а план, който би трябвало да обезпечи икономическо развиване и да форсира осъществяването на икономическите критерии, които са част от европейските проекти на Черна гора.

По подстрекателство на Европейски Съюз държавното управление приключи програмата за икономическо поданство през 2010 година Тогава предлагането беше черногорското поданство да коства 500 000 евро, огромна част от които да отидат в държавната каса, напомня МИА.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР