Черна гора ще получи 2 000 ваксини за COVID-19 от

...
Черна гора ще получи 2 000 ваксини за COVID-19 от
Коментари Харесай

Сърбия изпраща на Черна гора 2 000 ваксини Sputnik V

Черна гора ще получи 2 000 ваксини за COVID-19 от Сърбия тази седмица. Новината беше обявена от министъра на опазването на здравето на Черна гора Йелена Боровинич Бойович, представена от " Екзит Нюз ".
„ Правителството организира разнообразни двустранни договаряния през последните два месеца, с цел да се опита да обезпечи имунизацията и първите резултати бяха реализирани с нашия другар и комшия Сърбия. “
Тя добави, че през идващите дни би трябвало да се извърши втора доставка на съветската ваксина посредством съглашение с Русия.
има най-голям % на заразяване в района, следвана от Албания. Рязкото повишаване на броя на случаите докара до това, че градовете желаеха спомагателни ограничения за блокиране, а други Бойович да подаде оставка.
 Хърватия наподобява се готви да имунизира против ковид със Спутник V Хърватия наподобява се готви да имунизира против ковид със " Спутник V "
Руската ваксина против COVID-19 " Спутник V " може да дойде в Хърватия преди възможното бъдещо утвърждение от Европейската организация по...
През уикенда достави на Северна Македония 8 000 ваксини на Pfizer за COVID-19 и съобщи, че се договарят други доставки. Премиерът на Северна Македония Зоран Заев съобщи, че това е „ сериозен другарски акт “ от страна на Сърбия.
Сърбия води в района във имунизациите. Тя употребява композиция от, Sinopharm и Sputnik V.
Миналата седмица сръбският министър без портфейл Ненад Попович сподели, че скоро страната може да създава съветската ваксина. Президентът Александър Вувич добави, че ще се влагат толкоз пари, колкото са нужни за пускане на вътрешното произвеждане на Sputnik V.
Досега Албания е инжектирала единствено някои лекари и медицински сестри. Две партиди ваксини на Pfizer и една на AstraZeneca бяха доставени на страната от „ скришен “ донор, а други ваксини на Pfizer бяха доставени като част от договорка, контрактувана от премиера. Още 360 000 ваксини на AstraZeneca би трябвало да дойдат през април. Дори и с тези стъпки имунизацията на цялото население, към 2,8 милиона, наподобява надалеч. Посолството на Русия в Тирана по-рано предложи Рама Sputnik V, което докара до укор от страна на министър-председателя. Няколко дни по-късно съветски посланик беше експулсиран от Албания за хипотетично нарушаване на разпоредбите против Коронавирус. Русия отговори, като изгони албански посланик от Москва.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР