Черна гора ще играе следващия си мач от европейските квалификации

...
Черна гора ще играе следващия си мач от европейските квалификации
Коментари Харесай

Черна гора наказана с един мач без публика заради расизъм

Черна гора ще играе идващия си мач от европейските квалификации на празен стадион и ще заплати 20 000 евро санкция. Санкцията е наложена от дисциплинарната комисия на УЕФА поради маймунските звуци и други прояви на расизъм в мача с Англия (1:5) в Подгорица през март.

Така на 7 юни черногорците ще одобряват Косово без аудитория. В същата група е и националният тим на България.

Може да се каже, че нашите противници са се отървали леко - това е най-лекото наказване за такова нарушение.

" Не мисля, че глобата е тежка, разяснява пред " Скай спортс " британският национал Дани Роуз - един от играчите, към които бяха отправени обидите. - Но не съм сюрпризиран. Това демонстрира за какво сме стигнали дотук, за какво в днешни времена този проблем продължава да стои. Налага се да го приема. Малко е шокиращо, само че персонално аз не мога да направя нищо повече. Надявам се в никакъв случай повече да не играя на това място. Трябва да гледаме напред. "

Преди няколко седмици Роуз съобщи, че поради сходни прояви няма самообладание да спре с футбола.

В УЕФА не са пожалили Неймар, който си разреши обиди в обществените мрежи към съдията на мача от Шампионската лига " Пари Сен Жермен " - " Манчестър Юнайтед " (1:3). Бразилецът, който не игра тогава поради интервенция, ще пропусне три срещи в идващото издание на шампионата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР