Черна гора планира изграждането на кинетична електроцентрала. Проектът е на

...
Черна гора планира изграждането на кинетична електроцентрала. Проектът е на
Коментари Харесай

Черна гора мисли за кинетична електроцентрала в сътрудничество с Китай

Черна гора възнамерява построяването на кинетична електроцентрала. Проектът е на локалната компания World Vision Corp (WVC) и е подсилен от китайската China Rainbow International Investment (CRIIC).

По проект централата ще създава 100 мегавата мощ, написа SeeNews, базирайки се на медии в страната.

В съдействие със своя стратегически китайски сътрудник CRIIC, черногорската World Vision следи повече от четири години развиването на плана на германско-швейцарския холдинг Save the Planet за произвеждане на електрическа енергия от кинетична сила.

Очаква се скоро компанията да стане лицензиран сътрудник на холдинга за територията на Черна гора и Сърбия.

" Производствените разноски са по-малко от 0,03 евро за киловат за интервала на погашение, като времето за погашение е малко над пет години ", сподели създателят и съсобственик на WVC Сретен Джуретич.

По думите му следва WVC да предложи на черногорското държавно управление да включи кинетичните централи в закона за възобновимата сила.

Save the Planet, дъщерно сдружение на основаната в Швейцария компания Rosch Innovations, пусна в употреба кинетична електроцентрала в лабораторията за проучвания и разработки (R&D) на компанията в столицата на Сърбия Белград. Пилотната апаратура изисква входна електрическа мощ от 1,6 киловата и генерира електрическа мощ от 11,8 киловата.

Кинетичните електроцентрали съставляват пневматични системи, при които плаваемостта преобразува кинетичната сила посредством система от зъбни колелета, която задвижва генератор. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР