Черна гора има ключова роля за европейската перспектива на Западните

...
Черна гора има ключова роля за европейската перспектива на Западните
Коментари Харесай

Радев към шефа на парламента на Черна гора: България ще продължи да ви подкрепя по пътя към Европа

Черна гора има основна роля за европейската вероятност на Западните Балкани, затова България ще продължи да поддържа напъните и промените на страната по пътя й за пълноправно участие в Европейския съюз като образец за целия район. Това съобщи президентът Румен Радев на среща с ръководителя на Народното събрание на Черна гора Даниела Джурович, която е на посещаване у нас.

По време на диалога на „ Дондуков “ 2 двамата откроиха другарските отношения и дейния политически разговор на високо равнище сред двете страни, обединени от дълбоки културни и исторически връзки. Това е отлична база за задълбочаване на съдействието в сфери от съвместен интерес, беше общата позиция по време на срещата. Вече се следи позитивна наклонност в комерсиалния стокообмен, като за първите 10 месеца на 2022 г.  се регистрира растеж с 106 % по отношение на същия интервал на миналата година. В хода на диалога като перспективни области за двустранно сътрудничество бяха откроени индустриалното произвеждане, туризмът, осведомителните технологии, сигурността и военното образование.  

Даниела Джурович изказа благодарност за експертната и политическа поддръжка, която България оказва на Черна гора в европейския път на страната.

 

Българският президент и ръководителят на черногорския парламент бяха единодушни, че отличното институционално съдействие би трябвало да продължи, без значение от темпа на политическите процеси в двете страни.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР