Черна гора и НАТО не се съмняват, че Русия стои

...
Черна гора и НАТО не се съмняват, че Русия стои
Коментари Харесай

Черна гора сигурна, че руските спец служби са в дъното на опита за преврат

Черна гора и НАТО не се съмняват, че Русия стои зад опита за прелом през октомври 2016 година Това съобщи министърът на външните работи на Черна гора Сърджан Дарманович.

„ Що се отнася до нас и нашите сътрудници от НАТО, никой не се съмнява в това, което стана предходната година в деня на изборите. Със страдание би трябвало да установявам, че в това участваха чиновници на съветските познавач служби”, сподели първият посланик в Подгорица.

Дарманович уточни, че връзките на Черна гора и Русия са на „ прекомерно ниско равнище” и „ има учредения за възстановяване на връзките, в случай че Русия не се намесва в идните избори” (за президент).

По делото за опита за опита за прелом са упрекнати водачите на опозиционния Демократичен фронт Андрия Мандич и Милан Кнежевич и водачът на Мандич Михайло Чадженович, руснаците Едуард Шишмаков (Широков) и Владимир Попов и деветима сърби, съобщи БГНЕС.

На 6 ноември 2016 основният прокурор на Черна гора Миливое Катнич съобщи, че група сръбски жители, черногорци и руснаци са се пробвали да извършат преврата на 16 октомври.
Според Катнич уредници са националисти от Русия, които желали да сменят властта в страната не по пътя на избори, а със мощ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР