Черна гора е на първо място сред европейските страни по

...
Черна гора е на първо място сред европейските страни по
Коментари Харесай

Черна гора е на първо място в ЕС по приходи от туризъм

Черна гора е преди всичко измежду европейските страни по доходи от стая през юли спрямо 2019 година,сочат данни от месечния отчет на Европейската туристическа комисия, представени от Българска телеграфна агенция.

Националната туристическа организация отбелязва в прессъобщение, че спрямо 2019 година Черна гора записва покачване от 105,19%, повече в сравнение с всяка друга европейска дестинация.

„ Освен това съгласно други индикатори туризмът в Черна гора се възвръща и Черна гора се откроява като привлекателна туристическа дестинация. Докладът на Европейската туристическа комисия подчертава върху резултатите, които Черна гора е постигнала спрямо останалите европейски страни – 20,52% покачване на заетостта на стаите спрямо предходния месец “, се споделя още в прессъобщението на НТО.

Директорът на НТО Ана Трипкович Маркович дефинира данните от отчета на Европейската туристическа комисия като окуражаващи и знак за положителните позиции на Черна гора в региона на туризма.

„ Тази статистика демонстрира одобряването на дестинацията.Тримесечният доклад на Европейската туристическа комисия демонстрира, че Черна гора е отчела най-голям растеж на туристите от Англия, Франция и Нидерландия в съпоставяне е 2019 година ”, уточни още той.

Според Трипкович Маркович фактът, че Черна гора е измежду страните с максимален растеж в съвсем всеки месечен доклад, е знак за все по-благоприятната позиция, която страната заема измежду останалите туристически дестинации в Европа.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР