Черна гора, член на НАТО и първи кандидат за членство

...
Черна гора, член на НАТО и първи кандидат за членство
Коментари Харесай

Черна гора изненадващо се запъти към приемане на закон за чуждестранните агенти

Черна гора, член на НАТО и първи претендент за участие в Европейски Съюз, е напът да одобри закон за задграничните сътрудници. Инициатор е ръководителят на Народното събрание Андрия Мандич, един от водачите на просръбския и проруски Демократичен фронт и основна фигура в ръководещата коалиция в републиката. Съединени американски щати към този момент показаха угриженост от възможното приемане на закона, а районни специалисти предвиждат, че в този случай Черна гора ще бъде блокирана от присъединение към Европейския съюз, написа Комерсантъ.

След като неотдавна насочената към Русия Република Сръбска отдръпна за преразглеждане своя към този момент подготвен закон за задграничните сътрудници, доста балкански политици и специалисти допуснаха, че към този момент е малко евентуално някой в района да се реши на сходен опит. Затова проектите на Черна гора да одобри закон за задграничните сътрудници, оповестени предходната седмица, се трансфораха в същинска сензация.

Инициативата за „ незабавно приемане “ на подобен закон беше издигната от ръководителя на Народното събрание и един от водачите на просръбския и проруския Демократичен фронт Андрия Мандич. Той съобщи, че законът има за цел да рационализира „ активността на задграничните сътрудници, които под прикритието на неправителствени организации се пробват да въздействат на вътрешната и външната политика “. „ Ние, като власт, сме призвани да отделим политиката на Черна гора от мръсната активност на сътрудници, които лъжат, с цел да постановат акции в полза на задгранични поръчители “, обясниха вносителите на закона нуждата от незабавното му приемане.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР