Черна гора, Албания, Норвегия, Украйна и Грузия се присъединяват към

...
Черна гора, Албания, Норвегия, Украйна и Грузия се присъединяват към
Коментари Харесай

Пет държави се присъединяват към санкциите на ЕС срещу Русия

Черна гора, Албания, Норвегия, Украйна и Грузия се причисляват към глобите на Европейски Съюз, наложени против Русия заради анексирането на Крим, които са в действие до 23 юни 2019 година, оповестява Федерика Могерини, висш представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката за сигурност.

" Държавите кандидатки Черна гора и Албания, както и Норвегия, която е член на Европейското икономическо пространство, Украйна и Грузия, се придържат към тази декларация. Те ще подсигуряват, че техните национални политики са в сходство с това решение на Съвета ", разяснява тя.

Могерини съобщи, че Европейският съюз взема поради този ангажимент и го приветства. На 18 юни Съветът на Европейски Съюз удължи глобите против Русия за анексирането на Крим до 23 юни 2019 година

Също по този начин, Европейски Съюз има намерение да наложи наказания против 6 души, участващи в построяването на моста в Керч. През 2016 година Съединени американски щати слагат седем съветски компании, свързани с построяването на Керченския мост в листата със наказания.

През юли 2017 година Русия, в нарушаване на глобите, доставя газови турбини, създадени от немския тръст " Сименс " до Крим. Това накара Европейски Съюз да наложи спомагателни наказания против Русия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР