Черешови дръвчета в Дебелец са разцъфнали повторно в двора на

...
Черешови дръвчета в Дебелец са разцъфнали повторно в двора на
Коментари Харесай

Необичайно явление в градината на Фламбето стресна жителите на Дебелец

Черешови дръвчета в Дебелец са разцъфнали наново в двора на Иван Георгиев-Фламбето, който живее в южната част на градчето. Те би трябвало да вържат по Коледа, само че поради студа и снега това надали ще стане, майтапят се локалните.

„ Не бях забелязвал цветовете, само че през днешния ден (бел. ред. сряда), като се прибрах, отворих прозореца и не можах да допускам. Допитах се до най-възрастните хора в Дебелец и никой не помнеше да е ставало такова нещо”, описа Иван.

Необичайното събитие незабавно провокира мнения в региона и разнообразни тълкувания. Всички са безапелационни, че повторното цъфтене на овошките е обвързвано със серията естествени катаклизми и наводненията, които не отминаха и Дебелец тази година, написа "Борба ".

Според националните вярвания цъфнало дърво в края на лятото или началото на есента вещае сурова зима.

Според експертите явлението не е обикновено. То е обвързвано с горещините, сушата или наводненията и заболявания по дърветата.

Според някои теории овошките цъфтят по два пъти, когато листата им изсъхнат авансово поради замърсяване на околната среда. Няколко години след повторния разцвет дърветата умират.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР