Черен уикенд за български спорт. Четирима души загинаха при тежки

...
Черен уикенд за български спорт. Четирима души загинаха при тежки
Коментари Харесай

Черен уикенд за българския спорт: Катастрофи отнеха живота на четири легенди

Черен уикенд за български спорт. Четирима души починаха при тежки произшествия в северна България. Сред починалите са футболния треньор Ферарио Спасов, волейболната треньорка Стефка Великова и двама волейболисти, заяви.

Именитата плевенска треньорка по волейбол Стефка Великова е измежду жертвите на зверската злополука на пътя Плевен-Ловеч. Спортната деятелка е пътувала за мач в Ловеч със състезатели от тима, който управлява - ВК " Олимпиец ".

Великова е известна в Плевен с положителното си сърце и множеството благотворителни акции, които е провела, с цел да оказва помощ на нуждаещи се.

" Българска федерация волейбол изрича най-дълбоки съболезнования на фамилиите, околните и приятелите!

" Ще запомним Стефка Великова като предан сътрудник и другар на федерацията, огромен труженик на българския волейбол, човек, който с ентусиазма, професионализма и добротата си възпламени искрата по обичания спорт измежду доста младежи, един от най-главните мотори за развиването на волейбола в Плевен през последните години! Загубата за всички ни е голяма!

БФВ афишира тридневен печал, като всички публични срещи от спортно-състезателния календар в този интервал ще стартират с минута безмълвие ", показват от Българската федерация по волейбол, съобщиБТА.

Още една спортна персона е измежду жертвите на пътя. Футболният експерт Ферарио Спасов е починалият при случая край Велико Търново в късния следобяд в събота. Специалистът си отиде от този свят на 61 години.

Инцидентът е станал към 17:00 часа на пътя София - Варна, при конфликт сред два автомобила. По неофициална информация, белият автомобил, немско произвеждане, с доста висока скорост удря откъм гърба колата, ръководена от Ферарио Спасов и той почива на място.

Трагедията е станала след мача от Трета лига сред " Локомотив " (Горна Оряховица) и " Дунав " (Лом) (3:1), на чийто отбор Феро бе ментор. Той е пътувал с персоналния си автомобил по посока Ловеч, когато край търновското село Шереметя е бил ударен от автомобил, който се е движил със 150 км/час и навлязъл в насрещното платно.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР