Черен списък с пациенти, които са проявили агресия спрямо лекари

...
Черен списък с пациенти, които са проявили агресия спрямо лекари
Коментари Харесай

Черен списък с пациенти - не, черен списък с политици!

Черен лист с пациенти, които са показали експанзия по отношение на лекари и медицински лица – това е най-новата концепция за битка с насилието против лекари, стартирана от Българския лекарски съюз. Идеята видя бял свят на фона на ужасна статистика – 100 нападнати медици в " Спешна помощ " единствено за година и над 400 за последните 5 години.
Коментар на редактора
Лекарите сигурно имат своето съображение и своята позиция. Само че тя не е гледната точка на всички и не е универсално лекарство против експанзията.
Да погледнем статистиката, която беше извадена от омбудсмана Мая Манолова – 3 ефикасни присъди и 15 условни и административни санкции при 400 набези. Защо тогава не бъде изработен черен лист на съдиите, които не са издали присъди по другите случаи? А за какво не черен лист на следователите и служителите на реда, които не са събрали нужните доказателства за неоправдателна присъда? Или на прокурорите, които не са убедили съда да осъди виновниците? Или черен лист на лекарите, които злоупотребяват при слагане на диагнози и изписването на медикаменти за лична финансова полза – най-малко от тях да се пазят пациентите?
Всички тези описи в действителност от дълго време трябваше да ги има и да се работи по тях. Това положение се назовава " страна " и се основава от политиците. Само че нашите политици до един заслужават да са в черен лист, тъй като знаят само да крадат.
Черен лист с нападателни пациенти сигурно ще е потребен – с цел да не ядат пердах лекарите, а при потребност такива хора да бъдат лекувани в наличието на служители на реда. Проблемът е, че черните описи би трябвало да почнат тъкмо от политическата и правосъдната ни власт – тези, поради които обстановката стигна до " черен лист ". А тъкмо те не са в черен лист - тъй като всеобщо не ни стига ум да го съставим и да го съблюдаваме! Ако го създадем, ще си спестим главоболията да мислим за други черни описи!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР