Черен списък на държавите „данъчни убежища“ се очаква да бъде

...
Черен списък на държавите „данъчни убежища“ се очаква да бъде
Коментари Харесай

Черен списък на държавите данъчни убежища се очаква да бъде обявен днес


Черен лист на страните „ данъчни убежища “ се чака да бъде оповестен от Съвета по стопански и финансови въпроси на днешното му съвещание в Брюксел, оповестява БНР. Според кореспондента на националното радио в Брюксел в листата няма да попадат страни-членки на Европейски Съюз, макар изказванието на интернационалната неправителствена организация „ Оксфам “, че в черния лист би трябвало да бъдат включени Малта, Холандия, Люксембург и Ирландия.

Тревога за двойния стандарт са изразили и евродепутати от партията на зелените. Според тях Англия е опазила отвъдморските си територии единствено като страна-член на Европейски Съюз. Фактът, че от листата се изключват страни-членки на Общността, към този момент го прави по-малко меродавен, считат те.

Еврокомисаря по въпросите на стопанската система и финансите Пиер Московиси съобщи, че тези страни дават отговор на критерии, които ги изключват от листата. Той признава обаче, че тяхното неявяване от листата не значи липса на проблеми във връзка с данъчния им правилник. Московиси дава обещание, че в случай че резултатът от работата на икономическите и финансови министри не го удовлетвори, ще го съобщи обществено.

„ Оксфам “ е съставила лист с 39 страни, определяни като „ данъчен парадайс “, измежду които и Швейцария, напомня националното радио.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР