Черен рекорд в Гърция с над 3500 заразени за ден.

...
Черен рекорд в Гърция с над 3500 заразени за ден.
Коментари Харесай

Черен Covid рекорд в Гърция, туристи бягат от Миконос

Черен връх в Гърция с над 3500 инфектирани за ден. Туристите напущат Миконос, където до понеделник са въведени изключителни ограничения.

Под прицел на здравното министерство са и други острови с висок брой на инфектирани с Covid-19.

Собствениците на заведения на остров Миконос насочиха яростно послание към държавното управление, че трансферира виновността за разпространяването на вируса върху туристите и нощните заведения.

От опозицията също подлагат на критика премиера за липса на тактика и занижен надзор от страна на управляващите. До понеделник, 26 юли, в действие са вечерен час и възбрана за музика.

Туристите чакат на опашки по няколко часа, с цел да се тестват и да изоставен острова.

На островите Санторини, Крит и Парос, където също внезапно се повишава броят на инфектираните, локалната власт приканва всички да съблюдават ограниченията, с цел да не се приложи сюжетът на Миконос.

Министърът на развиването Георгиадис заяви, че скоро ще се вкара наложително имунизиране освен за медици и обществени служащи, само че и за учители и огромна част от държавните чиновници. Няма да се позволяват студенти на лекции без негативен тест или документ, съобщи министърът на образованието Карамеос.

Вече 54 пожарникари са преместени на различен пост, тъй като отхвърлят да се имунизират. Съгласно проектите на държавното управление отказалите ваксина ще излизат в неплатен отпуск. В частния бранш работодатели заплашват с уволняване неимунизираните, оповестяват от синдикатите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР