Черен петък, черна седмица и дори черен месец. Онлайн магазините

...
Черен петък, черна седмица и дори черен месец. Онлайн магазините
Коментари Харесай

За какво да внимавате при покупка на Черния петък

Черен петък, черна седмица и даже черен месец. Онлайн магазините се надпреварват да примамват клиенти с най-различни промоции, понижения, отстъпки.

За какво е значимо да внимавате, в случай че сте решили да купите подарък или нещо за себе си по време на акцията за огромното извършване на покупки? Вижте препоръките на ЕПЦ България.

Кой е търговецът?

Винаги проверявайте кой стои насреща и на кого давате освен доверието, само че и парите си. Всеки електронен магазин, който предлага артикули и услуги в страна от Европейски Съюз, е длъжен да разгласи данни за своята компания и да даде контактите – физически адрес, имейл, телефон.

Ваше е обаче задължението да ревизирате дали има налични такива контакти. Дори и да не се наложи да пускате тъжба, може просто да ви е належащо конкретизиране и да желаете да попитате нещо. Тогава би трябвало да знаете по какъв начин да се свържете с продавача, нали?

Какво купувате?

Не може да очаквате, че в случай че някой в дадена обществена мрежа или на уеб страницата си, ви предложи да получите за съвсем без пари стока или услуга, която коства най-малко два пъти повече, желае да ви направи подарък. Дори и продуктите, които се оферират в акциите под мотото Черен петък имат своята цена и тя би трябвало да е задоволително реалистична.

 istock istock
И още. Независимо дали купувате облекла, кола, интелигентна прахосмукачка или абонамент за онлайн курсове - проверете изискванията, с които се съгласявате. И до момента в който облеклата и обувките към този момент спадат към нормалните обвинени, когато се пазари онлайн, то ако ще поръчвате автомобил от интернет уебсайт, уверете се, че той в действителност съществува и то в това положение, в което го популяризира продавачът. Ако става дума за абонамент, наложително вижте какъв брой дълго продължава срокът му и по какъв начин може да се прекъсне. Ако ще купувате робот за почистване вкъщи, който ще командвате от офиса, уверете се, че знаете с какво приложение ще работи, по какъв начин ще се конфигурира и дали би трябвало да се заплати в допълнение.

Колко е понижението?

За да сте сигурни, че фактически има понижение, вижте какъв брой е безспорната цена, а не какво демонстрират процентите. Проверете какъв брой костват същите обувки или телефона, на който сте хвърлили око, в другите уеб сайтове. Важно е да имате поради, че при всяко оповестяване на понижение на цената продавачът би трябвало да уточни и предходната цена, на която е предложил същата стока преди понижението. Съгласно европейското законодателство „ предходна цена “ значи най-ниската цена, прилагана от търговеца за интервал от най-малко 30 дни.

Какво да извършите при проблем?

Преди всичко – запазете успокоение и бъдете търпеливи. Възможно е да има комплициране или закъснение поради голямото количество поръчки, които обичайно се вършат в този интервал.

 istock istock
Ако обаче забавянето продължи повече от няколко дни, пишете имейл до търговеца с искане да се стигне до разрешаване на казуса. Телефонът е добър вид, в случай че би трябвало да попитате дали може да си поръчате синя, а не алена тениска, само че диалогът, дори и да се записва, няма по какъв начин да бъде доказателство при възможен спор сред вас и търговеца. Затова, използвайте имейла или изпратете писмо с противоположна квитанция. Пазете всички документи. И по-важното – прочетете ги, с цел да знаете какво се чака от вас. И какво вие може да очаквате от продавача.

Кой може да ви помогне, в случай че търговецът не го направи?

При проблеми с търговец въпреки това в Европейски Съюз, Исландия, Норвегия или Обединеното кралство, може да се обърнете към ЕПЦ България. Ако компанията е записана в нашата страна, способен орган е Комисията за отбрана на потребителите.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР