Черен диамант на милиарди години е продаден за 3,16 млн.

...
Черен диамант на милиарди години е продаден за 3,16 млн.
Коментари Харесай

Черен диамант на милиарди години е продаден онлайн.

Черен елмаз на милиарди години е продаден за 3,16 млн. паунда. Смята се, че е най-големият шлифован елмаз в света. Не е явен произхода на камъка, само че се допуска, че той е бил пренесен на Земята от метеорит. осведоми Reuters.

Диамантът е наречен " Енигмата ". Скъпоценният камък с тегло 555,55 карата тежи почти колкото един банан. Камъкът има една от най-твърдите форми на натурален елмаз. Тази форма се назовава " карбонадо " и се среща извънредно рядко - в Бразилия и Централноафриканската република.

Очакванията са били скъпоценният камък да доближи 4,4 милиона паунда на онлайн търг.

Тъй като сдържат минерал, който се среща единствено в метеоритите, се счита, че произхода е галактически. Търговата компания " Сотби " разказва галактическата мистерия като " едно от най-редките галактически чудеса, познати на човечеството ", добавя Reuters.

Организаторът на търга декларира, че купувачът остава неизвестен и употребява криптовалута за метод на заплащане. Предприемачът Ричард Харт в следствие се самоопределя като покупател на " Енигмата " в обществените мрежи. Харт ще стане собственик на скъпоценния камък директно след новаторския метод на заплащане. Обмисля се преименуване на скъпоценния камък на " елмаз HEX.com ", по отношение на учредената от него блокчейн платформа.

Смята се, че черните диаманти се датират на към 2.6-3.2 милиарда години - време преди съществуването на динозаврите. Предположенията са, че нашата Земя е на към 4,65 милиарда години за съпоставяне.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР