Чепеларе. Вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде официален гост в Чепеларе,

...
Чепеларе. Вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде официален гост в Чепеларе,
Коментари Харесай

Славка Чакърова, кмет на Чепеларе: Хайдушките празници „Капитан Петко войвода“ се провеждат под патронажа на председателя на Народното събрание Димитър Главчев

Чепеларе. Вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде формален посетител в Чепеларе, а хайдушките празници „ Капитан Петко челник “ се организират под патронажа на ръководителя на Народното събрание Димитър Главчев. Това заяви за Радио „ Фокус ” – Смолян Славка Чакърова – кмет на община Чепеларе. По нейните думи към 4-5 месеца е лишила подготовката за тържествата, а концепцията за тях е на родолюбиви поданици на Чепеларе, които дали предложение за организирането им. Официалното разкриване на празниците ще бъде в събота – 23 септември.
Програмата ще стартира от 13.00 часа на площад „ Олимпийски ” с разкриване на фестивал на хайдушката ария, с присъединяване на сформира от всички читалища на територията на Община Чепеларе. От 17.00 часа ще бъдат посрещнати формалните посетители на тържествата. Ще се организира и шествие до паметника на капитан Петко челник, където Сдружение „ Родопски хайдути ” ще организира възстановка на посрещане революционера. След формалното разкриване на празниците ще има и тържествена заря-митинг, с присъединяване на 101 Алпийски батальон.
На 24 септември, от 10.00 часа, още веднъж на площад „ Олимпийски ”, ще продължи фестивалът на Хайдушката ария. Чакърова сподели още, тържествата се организират взаимно с тракийските сдружения, като се планува хайдушките празници да залегнат в културния календар на Община Чепеларе и да станат обичайни.
Даниела БОЙКОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР