Чеолима сивил дефенс - Cheollima Civil Defense, самопровъзгласила се групировка

...
Чеолима сивил дефенс - Cheollima Civil Defense, самопровъзгласила се групировка
Коментари Харесай

Групировка срещу Ким Чен-ун е отговорна за нападнатото посолство на КНДР в Испания

" Чеолима сивил дефенс " - Cheollima Civil Defense, самопровъзгласила се формация за човешки права , е избягала с компютри, телефон и твърди дискове, след офанзивата над посолството на Северна Корея в Испания , оповестява БиБиСи.

Атаката бе единствено няколко дни преди срещата Тръм-Ким в Ханой, Виетнам. Групата отхвърля потреблението на мощ и твърди, че желае да в профил севернокорейския водач от власт .

Съдията от испанския Върховен съд разяснява, че 10-те нападатели са оковали, удряли и разпитвали чиновници на посолството по време на случая на 22 февруари. Все още не е ясно за какво е осъществено нападението . Групировката разяснява онлайн, че е " дал отговор на незабавна обстановка в посолството на Мадрид " и е " споделила информация с голяма евентуална стойност " с ФБР , " при взаимно контрактувани условия за дискретност ".

Съдия Хосе де ла Мата съобщи, че групата е " идентифицирала себе си като членове на придвижване за човешки права , което желае да освободи Северна Корея ". Един от тях, Ейдриън Хонг Чан, е получил достъп до посолството , като изискал да види комерсиалното аташе , с който твърди, че се е срещал по-рано, за да разисква бизнес въпроси . Съучастниците му нахлуват , когато той влиза, добавя съдията.

Групата е упрекната, че разпитва аташето и се пробва да го убеди да избяга , само че когато той отхвърля, те го оставят вързан в мазето . Други двама членове на групата са разпознати като американският жител Сам Рю и южнокорейски жител Ву Ран Лий . Служителите на посолството са държани като заложници в продължение на няколко часа.

Една жена съумява да избяга, избяга през прозореца и крещи за помощ, обезпокоени съседи бързо викат полицията. Когато идват, служителите на реда са посрещнати от Ейдриън Хонг Чан , който се показва за севернокорейски посланик. Той изяснява на полицията, че всичко е наред и нищо не се е случило .
 Испания проверява тайнствен грабеж в посолството на Северна Корея
Испания проверява тайнствен грабеж в посолството на Северна Корея

Неизвестни са държали чиновниците за заложници 4 часа и са откраднали скъпа база данни

Същата вечер огромна част от групата бяга от посолството в три дипломатически автомобила на Северна Корея. Хонг Чан и някои други излизат по-късно през задния вход, употребявайки друго транспортно средство. Те се разделят на четири групи и се насочат към Португалия, разяснява съдията.

Хонг Чан, мексикански жител, който живее в Съединени американски щати твърди, че се е свързал с ФБР, с цел да показа своя вид на събитията пет дни по-късно .

" Чеолима сивил дефенс " - Cheollima Civil Defense, е решена да смъкна ръководещата династия на Ким в Северна Корея. Във видео, оповестено в техния уеб страница и страница в YouTube , желаят да покажат по какъв начин един от нападателите, разрушава портрети на комунистическите водачи на Северна Корея в посолството в Мадрид.

Групировката по-рано разгласи, че е избавила племенника на Ким Чен-ун, Ким Хан-сол от Макао след убийството на татко му .

Ким Чен-нам, който бе полубрат на водача на Северна Корея, бе погубен на летище в Малайзия през 2017 година

Ким Хан-сол е изразил предпочитание да се върне в Северна Корея и дефинира чичо си като " деспот ".
 Съединени американски щати: Нямаме общо с офанзивата против посолството на Северна Корея
Съединени американски щати: Нямаме общо с офанзивата против посолството на Северна Корея

Престъпната група от 10 души е съумяла да избяга по ярко на 22 февруари

Анализ на Лора Бикър от " БиБиСи нюз " в Сеул:

" Групировката е тематика сред публицисти от месеци. Сега, с помощта на документите на испанския Върховен съд, имаме имената на някои от обвинените в нападението на посолството на Северна Корея в Мадрид. Но към момента има толкоз доста въпроси.

Ейдриън Хонг Чан е водач, съгласно испанския Върховен съд. Той е прочут севернокорейски деятел за правата на индивида. Той е помагал на дезертьори да бягат от Северна Корея в предишното. Но от къде получава финансиране и ноу-хау за осъществяване на сходна интервенция?

Смята се, че Хонг Чан е предал всички документи и компютри, взети от посолството на ФБР. Само няколко дни по-късно в американските медии започнаха да се появяват известия с повече детайлности за нападението, в това число източници, свързващи случая с групировката.

Групата твърди в изказването си, че това е " изменничество на доверие ". Събраните разследващи данни сигурно не избавят членовете й от евентуално обвиняване и в този момент са изложени на риск от възможни севернокорейски репресии.

Хонг Чан безспорно е издирван човек. Не единствено от испанския Върховен съд, само че най-вероятно от Пхенян. Тази интервенция разкрива групата, която в миналото бе в сянка, и я е слага напълно в една правна светлина, в която евентуално не желае да бъде. "
 Предложили информация на ФБР след офанзивата против посолството на КНДР в Мадрид
Предложили информация на ФБР след офанзивата против посолството на КНДР в Мадрид

Разследващият магистрат добави, че водачът на бандата е мексиканец, пребиваващ в Съединени американски щати

Източници, близки до следствието, разясняват пред " Ел Паис ", че интервенцията е планувана съвършено, като че ли от " военна клетка ".

А нападателите като че ли знаят какво търсят . Испанските управляващи подозират, че американските разследващи организации и техните съдружници биха могли да вземат участие в офанзивата, съгласно " Ел Паис " и " Ел Конфиденсиал ". Според жертвите на хипотетичното нахлуване и техни сведени пред следователите, мъжете са говорили на корейски.

" Ел Пайс " оповестява, че двама души от групата имат връзки с Централното разследващо ръководство на Съединени американски щати, Централно разузнавателно управление на САЩ отхвърля коментар за БиБиСи .

Запитан дали е имало присъединяване на американското държавно управление в нападението, представителят на Държавния департамент Робърт Паладино изяснява на постоянна конференция във вторник: " Правителството на Съединени американски щати няма нищо общо с това . "

Според отчетите, нападателите може да търсят информация за някогашния дипломат на Северна Корея в Мадрид Ким Хьок-хол, който е експулсиран от Испания през септември 2017 година за нуклеарната стратегия на Северна Корея .

Сега той е основен делегат в договарянията на Северна Корея със Съединени американски щати и оказа помощ за организирането на срещата във Виетнам. През януари той пътува до Вашингтон с дясната ръка на Ким Чен-ун, Ким Йонг-хол.
 Агенти на Централно разузнавателно управление на САЩ нахлули в посолството на КНДР в Мадрид?
Агенти на Централно разузнавателно управление на САЩ нахлули в посолството на КНДР в Мадрид?

Американската организация е отрекла, че е забъркана, " само че не доста безапелационно "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР