Chennai Open, четвъртфиналЛинда Фрухвиртова – Варвара Грачева 6-4, 6-3Линда Фрухвиртова

...
Chennai Open, четвъртфиналЛинда Фрухвиртова – Варвара Грачева 6-4, 6-3Линда Фрухвиртова
Коментари Харесай

Линда Фрухвиртова е на дебютния си WTA полуфинал


Chennai Open, четвъртфинал

Линда Фрухвиртова – Варвара Грачева 6-4, 6-3

Линда Фрухвиртова записа една от най-големите победи в кариерата си. Световната №130 доближи до своя първи WTA полуфинал, откакто надви над Варвара Грачева на шампионата в Ченай. 17-годишната чехкиня изоставаше с пробив и в двата сета, само че все пак откри излаз от сложната обстановка и отстрани втората сложена.

Следващата съперничка на Фрухвиртова ще бъде Надя Подороска, която по-рано през днешния ден отстрани Южени Бушар.

Грачева записа повече асове (4-1), само че Фрухвиртова позволи по-малко двойни неточности (3-4), като различен главен фактор за триумфа на тийнейджърката беше превъзходството ѝ във връзка с извоюваните на ретур точки (33-25). Чехкинята осъществя шест от 13-те си точки за пробив (46%), само че това се оказа изцяло задоволително, защото Грачева оползотвори три от седемте си брейкпойнта (43%).

Грачева осъществя ранен пробив и поведе с 2-0, само че Фрухвиртова незабавно върна брейка, след което навакса пасив от 15-40 и завоюва подаването си, като по този метод възстнанови равенството. Рускинята още веднъж взе самодейността и проби за 4-2, само че след това Фрухвиртова усъвършенства доста представянето си и последователно пое контрола върху играта. Чехкинята реализира два поредни брейка, като в това време загуби единствено две точки на сервис до края на сета и по този метод се наложи с 6-4.

Втората част стартира по подобен метод, като Грачева още веднъж проби първа и поведе с 3-0. Рускинята можеше да усили още преднината си, само че в четвъртия гейм пропусна две точки за пробив. Тази пропилени благоприятни условия и костваха доста скъпо, защото до края на мача Фрухвиртова доминираше напълно и записа серия от шест следващи извоювани гейма, триумфирайки с 6-4, 6-3 след час и половина игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР