Чемпиънс Къп и финалите на Европейската Ръгби Челъндж Къп ще

...
Чемпиънс Къп и финалите на Европейската Ръгби Челъндж Къп ще
Коментари Харесай

„Тотнъм Хотспър Стейдиъм“ ще приеме европейските клубни финали по ръгби през 2021

Чемпиънс Къп и финалите на Европейската Ръгби Челъндж Къп ще се проведат на новия стадион на Тотнъм сред 21-22 май, съобщи Професионалната европейска ръгби асоциация (ЕПСР). Миналогодишните финали се организираха в Билбао – домът на испанския Атлетик Билбао, до момента в който тазгодишните ще се играят на „ Сейнт Джеймсис Парк “ в Нюкасъл.

Стадионът на Тотнъм, който има потенциал от 62 000 седящи места, завоюва кандидатурата за домакинство през 2021. „ Вече има голям звук към новия дом на Тотнъм и той ще продължи да бъде център на динамични спортни събития и за в бъдеще “, съобщи президентът на ЕПСР Саймън Холидей.

Новият стадион, който ще одобри мачове и от НФЛ, с изключение на от Висшата лига, ще разреши на отбора от Премиършип по ръгби Сарасенс да изиграе своя „ Голям конфликт “ от 2020, откакто реализира петгодишна договорка предишния месец. „ Развълнувани сме от обстоятелството, че сме определени за домакинство на този влиятелен уикенд…през 2021, и да имаме тази опция да приемем ЕПСР и ръгби почитателите по света на новия стадион на Тотнъм “, показа президентът на „ шпорите “ Даниел Леви.

„ Тези дуели ще прибавят към портфолиото от световноизвестни спортни събития, които ще бъдат посрещнати на това превъзходно спортно оборудване в столицата Лондон “, добави той. Сарасенс играе с Лайнстър в тазгодишния край в Чемпиънс Къп в събота, до момента в който Клермон се изправя против Ла Рошел по-късно през днешния ден във финала на Челъндж Къп.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР