Челси завърши наравно 0:0 в гостуването си на Борнемут в

...
Челси завърши наравно 0:0 в гостуването си на Борнемут в
Коментари Харесай

Челси пак се препъна, взе само точка от Борнемут

Челси приключи наедно 0:0 в гостуването си на Борнемут в нач от петия кръг на Премиър лийг. По този метод “сините ” не престават да имат единствено една единствена победа от началото на сезона в шампионата и едвам пет извоювани точки, които ги пращат в долната половина на таблицата.
Възпитаниците на Маурисио Почетино започнаха извънредно остро дуела и още в първите две минути те сътвориха толкоз положителни благоприятни условия за попадение, изключително при втората, когато Михайло Мудрик навлезе отляво и центрира, само че топката е отклони от тялото на Конър Галахър и мина над вратата. В 11-ата минута носещият капитанската лента за “сините ” в този дуел Конър Галахър бе изведен чудесно зад тила на отбраната Рахийм Стърлинг, само че крилото не уцели добре топката и я прати около вратата. В 12-ата минута Нико Джаксън пък получи от Мудрик, напредна няколко крачки и стреля мощно, само че кълбото се отрази в десния дирек на Нето.
Домакините дадоха отговор с извънредно бързо осъществяване на фал, което изненада защитата на Челси, топката доближи до Данго Уатара, който се оказа очи в очи с Робърт Санчес, само че някогашният пазач на Брайтън се намеси чудесно и избави. 

Лондончани още веднъж обсадиха наказателното поле на съперника и в 22-ата минута Рахийм Стърлинг мина без проблеми около Милош Керкез и центрира, само че защитник блокира успоредното му подаване. Малко по-късно и десният бек Мало Густо повтори упражението, само че този път нямаше кой да стреля. Футболистите на Челси направиха нов огромен пропуск в 33-ата минута, когато този път топката бе доставена отляво, стигна до Конър Галахър към точката за дузпа, халфът не бе пресират задоволително бързо, получи задоволително време и стреля, само че Нето въпреки всичко съумя да отрази неговия опит.

Челси бе за следващ път извънредно покрай попадението в 48-ата минута, когато този път Стърлинг стреля чудесно от фал, топката срещна сглобката на вратата, топката тупна на голлинията зад Нето и отиде настрана, където бе посрещната от Леви Колуил, който я прати в мрежата. Страничният арбитър обаче не се поколеба и незабавно уточни, че бранителят е бил в засада.

Между 55-ата и 58-ата минута играчите на Борнемут като че ли подвигнаха оборотите и в границите на няколко минути сътвориха напрежение към пеналта на лондончани. В този интервал Доминик Соланке и падна в наказателното поле в един миг, само че апелите му да бъде отсъдена дузпа в интерес на “черешките ” бяха подминати от Дейвид Куут.

Отново Ливай Колуил изненадващо бе напълно покрай попадение в интерес на гостите в 63-ата минута, когато за следващ път защитата на Борнемут не можа да се оправи задоволително бързо с изчистването на една топка, само че в последна сметка след няколко следващи рикошета тя въпреки всичко бе изритана отвън пеналта.

В 75-ата минута появилият се от скамейката Джъстин Клуиверт пое кълбото и стартира да пробива доста рисково, което докара до нарушаване на Аксел Дисаси съвсем на самата граница на наказателното поле. Зад топката застана Филип Билинг и стреля доста рисково, само че топката рикошира в тялото на защитник на “сините ” и отиде в корнер. Това бе първи ъглов удар за домакините в дуела. Още в идната офанзива възпитаниците на Андони Ираола още веднъж можеха да стигнат до гол, само че ударът на Доминик Солянке бе избавен от Роберт Санчес.

В 82-ата минута пък Бен Чилуел центрира хубаво от левия фланг, само че Никлас Джаксън засече едва от добра позиция, като че ли не очакваше, че топката ще стигне до него, което даде опция на Нето да избави. В 85-ата минута нова добра офанзива на Челси докара до опция за Кол Палмър, само че и неговият опит се оказа слаб и бе избавен. В тези минути двата тима редуваха доста рискови офанзиви към всяка от двете порти, а защитите изглеждаха като че ли изцяло неподготвени за стихийния напън на двата отбора на терена, само че до попадение по този начин и не се стигна.

По този метод Челси продължава да има единствено една единствена победа и се намира на 14-ото място в класирането на Премиър лийг с едвам 5 точки. Борнемут е в съвсем същото състояние, само че те към момента даже нямат записан триумф и са едно място по-надолу с три пункта.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР