Челси започва кампанията си в Шампионската лига с гостуване на

...
Челси започва кампанията си в Шампионската лига с гостуване на
Коментари Харесай

Обамеянг е титуляр, съставите на Динамо Загреб - Челси

Челси стартира акцията си в Шампионската лига с посещение на първенеца на Хърватия Динамо (Загреб). Двубоят е от група Е, където още са Залцбург и Милан. Лондончани, които победиха в шампионата през 2021 година, показват известни съмнения от началото на сезона и към този момент имат две загуби. Динамо пък трябваше да преодолява три квалификационни кръга, с цел да стигне до тук, само че се оправи с Шкупи, Лудогорец и Бодьо/Глимт.

Пиер-Емерик Обамеянг излиза като титуляр и ще дебютира за Челси. Нападателят ще играе със специфична маска, която да защищава счупената му челюст. Томас Тухел е направил някои промени от срещата с Уест Хам през уикенда. Кепа Арисабалага получава късмет за изява на вратата за сметка на Едуар Менди. Освен Обамеянг в стартовия състав са Аспиликуета, Чилуел, Маут и Хавертц на мястото на Тиаго Силма, Кукурея, Лофтъс-Чийк, Галахър и Пулишич. Новото попълнение Уесли Фофана ще изиграя своя първи мач в Шампионската лига.

ДИНАМО ЗАГРЕБ - ЧЕЛСИ

ДИНАМО ЗАГРЕБ: Ливакович, Ростовски, Сутало, Перич, Мохарами, Мишич, Любичич, Иванушек, Адеми, Оршич, Петкович
ЧЕЛСИ: Кепа, Аспиликуета, Фофана, Кулибали, Чилуел, Джеймс, Ковачич, Маунт, Хавертц, Стърлинг, Обамеянг

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи мачове от УЕФА Шампионска лига във вторник, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР