Челси успя да победи с 2:0 Астън Вила при гостуването

...
Челси успя да победи с 2:0 Астън Вила при гостуването
Коментари Харесай

ОБЗОР: Маунт пребори сам Вила, Ман Юнайтед се препъна с Нюкасъл

Челси съумя да победи с 2:0 Астън Вила при гостуването си от 10-ия кръг на Висшата лига. Лондончани имаха потребност от два гола на Мейсън Маунт, с цел да се поздравят с трите точки на " Вила Парк ". 

Мачът стартира добре за домакините, откакто Мингс смъкна топката с глава към Дани Ингс. Той комбинира с Дъглас Луис, който стреля от воле, само че ударът на бразилеца беше избавен от Кепа. В шестата минута Тайрън Мингс направи кошмарна неточност за защитник и Челси поведе в резултата. Гостите разиграха отляво, откакто Чилуел напердна. Топката обаче се озова във въздуха, като Мингс отигра с глава, с цел да не може Обамеянг да нападна кълбото, само че прати топката в краката на Мейсън Маунт, с цел да може британецът да матира Мартинес за 1:0.

Астън Вила опита да отвърне на Челси и в 15-ата минута беше покрай това да изравни резултата. Домакините разиграха вляво и центрираха топката пред Кепа за Леон Бейли. Топката мина над Кукурея и някогашният състезател на Байер Леверкузен я нападна с глава, само че тя " кацна " на напречната греда на лондончани, след което излезе навън.

Пет преди края Челси имаше отлична опция за втори гол. Кай Хавертц комбинира с Рахийм Стърлинг, който шутира с десния крайник, само че топката срещна напречния дирек на Мартинес. В последната минута на първата част удар на Ингс с глава приключи навън.

В 52-ата пък Оли Уоткинс надскочи Кепа при ъглов удар и стреля с глава, само че не насочи топката към вратата на лондончани. В 65-ата Челси удвои актива си след нова, груба неточност от защитата на домакините. Мейсън Маунт извърши пряк фал, а Мартинес направи крачка настрана, след което не реагира назад и топката влетя във вратарския му ъгъл. По същото време на " Олд Трафорд " Манчестър Юнайтед реализира нова неверна стъпка и приключи 0:0 против Нюкасъл. 

В 22-ата минута гостите от Нюкасъл стигнаха до отлична опция пред наказателното поле на домакините. Жоелинтон проби доста добре фронтално против вратата, само че бе препънат от Фред, който се опита да избие топката с шпагат. Главният рефер видя непозволени дейности от халфа на „ алените дяволи ” и отсъди свободен удар на няколко метра пред пеналта.

Зад топката застана Трипиър, който стреля, само че я прати в стената. Последва центриране на Трипиър към Жоелинтон, а нападателят стреля с глава, само че прати коженото кълбо в напречната греда. За благополучие на Жоелинтон топката още веднъж попадна в него и той още веднъж стреля, само че този път в десния непряк дирек, след което защитник на Юнайтед мазета в ъглов удар.

Втората част стартира чудесно за домакините, които стигнаха до два гола за две минути, само че и двете попадения бяха анулирани. Първо Санчо комбинира с Роналдо, а португалецът прати топката в мрежата, само че страничният рефер отсъди засада при подаването. Секунди по-късно Фабиан Шер върна топката към Поуп от свободен удар, Роналдо пресече преди вратарят на гостите да играе с топката и осъществя във вратата, само че и този гол бе анулиран от рефера Крейг Поусън, който отсъди, че играта не е била възобновена и подвигна жълт картон на Роналдо.

Две минути преди края на постоянното време Юнайтед пропусна неповторим късмет. Маркъс рашфорд бе изведен зад защитата на Нюкасъл, напредна и с лекост преодоля излезлия да го пресрещне Нико Поуп. Англичанинът комбинира с Фред на точката на дузпата, само че не съумя да уцели опразнената врата на гостите и прати топката в навън.

Всички резултати през днешния ден:
Астън Вила - Челси 0:2
Манчестър Юнайтед - Нюкасъл 0:0
Саутхемптън - Уест Хям 1:1
Лийдс - Арсенал 0:1 (играе се)
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР