Челси трябваше да се потруди срещу Нюкасъл, но победи с

...
Челси трябваше да се потруди срещу Нюкасъл, но победи с
Коментари Харесай

"Челси" обърна "Нюкасъл" и се изравни с "Манчестър юнайтед"

Челси " трябваше да се потруди против " Нюкасъл ", само че победи с 3:1 на своя " Стамфорд Бридж " и се изравни с " Манчестър юнайтед " преди дуела на " алените дяволи " с " Арсенал ". Шампионите на Англия позволиха ранен гол в мрежата си, само че след това обърнаха и към този момент са в серия от седем дуела без проваляне.

Еден Азар на два пъти и Алваро Мората означиха головете за " Челси ", откакто Дуайт Гейл беше извел гостите напред.

" Свраките " поведоха в 12-ата минута, когато Дуайт Гейл се възползва от неточност на отбраната на сините и вратаря Тибо Куртоа и прати топката в опразнената мрежа. Въпреки това " Челси " беше доста по-активния тим и търсеше непрекъснато офанзивата. Ранното попадение оказа помощ на гостите да се затворят в личната си половина, пробвайки да не дават никакви празни пространства.

Все отново в 21-ата минута сините изравниха след тъкмо осъществяване на Еден Азар. Сесар Аспиликуета опита обичайна си композиция с Мората, центрирайки сред двамата централни бранители, само че Лежуне съумя да избие с шпагат. Топката отиде в Азар, който с прекрасен удар от въздуха преодоля Карл Барлоу – 1:1.

Chelsea come from behind, inspired by the outstanding Eden Hazard #CHENEWpic.twitter.com/dpRMFxlflS
— Premier League (@premierleague) December 2, 2017

Натискът на домакините продължи и след 25-ата минута футболистите на Антонио Конте се настаниха трайно пред вратата на Барлоу. Дежурното попадение на Мората не закъсня и в 33-ата минута испанецът се разписа.

Той засече с глава центриране на Виктор Моузес, само че останаха съществени подозрения за избутване против бранител на " джордитата ". Това беше 11-о попадение на Мората с глава от началото на сезона. Нито един различен футболист от Топ 5 шампионатите на Европа няма подобен брой през акцията.

През втората част " Нюкасъл " към този момент нямаше концепция по какъв начин да промени играта си и не сподели по никакъв метод, че желае или може да вземе нещо от " Стамфорд Бридж ". " Свраките " насочиха един единствен удар за вторите 45 минути и той беше неакуратен. " Челси " беше доста по-активен и непрекъснато търсеше трети гол.

Само положителните изяви на Барлоу обаче избавиха състава на Бенитес от по-изразителна загуба или даже погром.

В 73-ата минута Виктор Моузес беше фаулиран в наказателното поле и реферът Кевин Френд уточни бялата точка. Азар застана зад топката и с доста хлъднокръвен удар вид " Паненка ", се разписа за повторно в дуела.

 Азар бележи дузпата в жанр
© Reuters

Азар бележи дузпата в жанр " Паненка ".

Белгиецът означи общо шестото си попадение против този противник във Висшата лига. " Свраките " са обичаната жертва на Азар, откогато той играе за " Челси ".

До края на дуела сините нямаха никакви проблеми и даже пропуснаха две положителни положения. Първо Азар можеше да оформи своя хеттрик, а по-късно Вилиан пропусна да се разпише. В заключителните секунди Рюдигер и Куртоа не се схванаха, само че гостите от " Нюкасъл " не се възползваха и от тази обстановка.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР