Челси срази у дома Нюкасъл с 2:0 в мач от

...
Челси срази у дома Нюкасъл с 2:0 в мач от
Коментари Харесай

Челси се завърна в топ 4

Челси съкруши вкъщи Нюкасъл с 2:0 в мач от 24-ия кръг на британската Висша лига и продължи възхода си под управлението на немския управител Томас Тухел. Оливие Жиру (31) и Тимо Вернер (39) вкараха головете за петия следващ триумф на " сините " във всички шампионати, а след него те се завърнаха в топ 4, задминавайки първенеца Ливърпул и градския противник Уест Хям.

Домакините изиграха мощен мач, в който можеха да поведат още в 3-ата минута, само че ударът на Маркос Алонсо бе отразен от вратаря на " свраките " Карл Дарлоу. Натискът на " сините " даде резултат по-късно повече от половин час игра с гол на Оливие Жиру. Осем минути по-късно след осъществяване на корнер Тимо Вернер се оказа на преференциална позиция и се разписа за 2:0 от близка отдалеченост.

И през втората част играчите на Томас Тухел продължиха да диктуват събитията на терена, създавайки още няколко рискове пред вратата на гостите. Маркос Алонсо и Рийс Джеймс бяха най-близо до трети гол за домакините, само че нямаха шанс при ударите си. " Свраките " по този начин и не съумяха да застрашат вратата на Кепа Арисабалага.

След триумфа си Челси събра 42 точки и се завърна на четвърто място във краткотрайното класиране, измествайки Уест Хям и първенеца Ливърпул, който към този момент е шести. Нюкасъл е на избавителната 17-а позиция с 25 точки и има 7 задатък пред зоната на изпадащите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР