Челси спечели трудна победа с 2:1 в гостуването си на

...
Челси спечели трудна победа с 2:1 в гостуването си на
Коментари Харесай

Челси с обрат срещу Кристъл Палас

Челси завоюва сложна победа с 2:1 в гостуването си на Кристъл Палас в дуел от осмия кръг на Висшата лига. Успехът за “сините ” пристигна по холивудски сюжет - с драма в края и непредвиден воин. Гол в последната минута вкара някогашният състезател на домакините Конър Галахър, който влезе като запаса. За Челси се разписа и Пиер-Емерик Обамеянг (38), който направи и своя дебют в шампионата с екипа на новия си отбор. Преди това Одсън Едуард бе извел Палас напред още в 8-ата минута.
Снимка: БГНЕС  Челси с поврат против Кристъл Палас (ВИДЕО)
Домакините поведоха с първата си добра офанзива в 8-ата минута, когато центриране на Джордан Аю отдясно бе засечено от Одсън Едуард. Последваха мощни минути за Кристъл Палас, само че Кепа блесна с положителни спасявания. В 34-ата минута Тиаго Силва бе забъркан и в едно от най-дискусионните положения. Той се сблъска с защитник, след което се строполи на земята и с ръка удари топката, с цел да попречи на нейното придвижване. Реферът Крис Кавана се съветва с ВАР и сподели жълт картон на бранителя.

 Челси изравни в 39-ата минута, когато Тиаго Силва смъкна с глава по диагонал центриране към Обамеянг и той, обръщайки се прати топката в мрежата на домакините за 1:1. Сериозна травма при попадението получи Натаниел Клайн и бе наложително сменен. Играчите на Кристъл Палас бяха покрай второ попадение в 70-ата минута, когато Заха стреля мощно, само че Кепа Арисабалага избави. Минута по-късно още веднъж Заха бе на път да изведе самичък против испанеца Езе, само че той се оказа в засада.

 Късметът се усмихна на Челси, откакто в последната минута някогашният състезател на домакините - Конър Галахър прати топката в горния ляв ъгъл на Гуаита от дъгата на накателното поле за 1:2. Победата изкачи “сините ” на 5-ото място в класирането с 13 точки, а Кристъл Палас е на 16-о място с едвам 6 от 7 мача.

Снимка: БГНЕС  Челси с поврат против Кристъл Палас (ВИДЕО)



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР