Челси спечели с 2:0 домакинството си на Лил в първи

...
Челси спечели с 2:0 домакинството си на Лил в първи
Коментари Харесай

Челси с най-несигурния резултат срещу Лил

Челси завоюва с 2:0 семейството си на Лил в първи мач от осминафиналите на ШЛ. Действащият европейски и международен клубен първенец вкара по един гол през двете полувреме.

В 8-ата минута Кай Хаверц вкара за 1:0, а след почивката Кристиан Пулишич удвои преднината на лондончани. Така отборът, воден от Томас Тухел си обезпечи удобен задатък от две попадения преди реванша във Франция през март месец.

През по-голямата част от мача „ сините “ направляваха събитията на терена, като владееха топката. „ Песовете “ имаха някои шансове за гол, само че по този начин и не съумяха съществено да застрашат вратата на Едуард Менди.

Челси започва доста по-добре мача и още в 4-тата минута можеше да излезе напред в резултата. Сесар Аспиликуета получи на десния фланг и центрира в наказателното поле. Там беше Хаверц, чийто удар с десния крайник не откри задачата.

В 8-ата минута домакините поведоха. Топката беше центрирана от корнер, а Хаверц се извиси над всички и този път вкара за 1:0.

Отговорът на „ песовете “ беше незабавен. Антонио Рюдигер не почисти добре, само че за негово благополучие не последва заплаха за вратата на Едуард Менди. Впоследствие се получи безредие в наказателното поле на Челси, само че защитата в синьо се оправи и блокира няколко опита за удар.

В 19-ата минута защитата на французите се пропука. Н‘Голо Канте откри непокрития Маркос Алонсо. Той опита удар от въздуха, само че нямаше нужната мощ, с цел да затрудни Лео Жардим. Стражът улови без усложнения.

Лил опита напън до края на първата част, само че по този начин и не съумя да възвърне равенството. „ Песовете “ насочиха няколко шута от отдалеченост, които минаха надалеч от вратата на Менди. В същото време Челси разчиташе на бързи контраатаки, които не доведоха до нищо забавно.

В 54-тата минута Челси провежда нова рискова офанзива. Удар на Зиеш обаче беше блокиран. Домакините продължаваха да владеят повече топката и беше въпрос на време да вкарат втори гол, с който значително да затворят мача.

Четири минути след удара на Зиеш, Хаверц проби и опитва удар от дребен ъгъл, само че около вратата.

В 63-тата минута Челси удвои преднината си след бърза контраофанзива, почнала от Канте. Халфът изведе Кристиан Пулишич, който прати топката в мрежата за 2:0.

Четири минути преди приключването на постоянното време Антонио Рюдигер не почисти добре центриране от ъглов удар. Хатем бен Арфа получи късмет да стреля от границата на наказателното поле, само че топката се отби от тялото на бранител.

До края Челси запази задатъка си, като в това време не разреши на Лил да усвеличи възможностите си за реванша с възможен гол в мрежата на Менди.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР