Челси спечели безкомпромисно лондонското дерби срещу Кристъл Палас с 4:1

...
Челси спечели безкомпромисно лондонското дерби срещу Кристъл Палас с 4:1
Коментари Харесай

Челси не остави никакви шансове на Кристъл Палас

Челси завоюва безкомпромисно лондонското дерби против Кристъл Палас с 4:1 и се изкачи до четвъртата позиция в класирането. " Сините “ са с 54 точки, на две пред Ливърпул и Уест Хем. „ Чуковете “ обаче са с мач по-малко. За триумфа против Палас на два пъти Кристиан Пулишич се разписа, а по едно попадение прибавиха Курт Зума и Кай Хаверц. Единственото попадение за „ орлите “ бе дело на Кристиан Бентеке.

От самото началото гостите от Челси владееха протичащото се на терена и поведоха с два гола още преди десетата минута. В 8-ата минута Кай Хаверц лиши топката от Еберечи Езе, комбинира с Калъм Хъдсън-Одой и с прекрасен удар прати топката в мрежата за 1:0. Секунди по-късно Челси удвои преднината си. Бен Чилуел бе изведен по крилото. Той откри Кристиан Пулишич, който отблизо разстояние нямаше по какъв начин да пропусне.

В 23-ата минута Хаверц се озова очи в очи със стража на домакините Висенте Гуаита, който доста добре излезе, съкрати ъгъла и не позволи трети гол в мрежата си.

Половин час игра след началото Курт Зума направи резултата типичен. Бранителят засече центриране от директен свободен удар на Мейсън Маунт и не остави шансове на Гуаита.

До края на първата част Челси продължаваше да нападна, само че по този начин и не стигна до четвърти гол. На два пъти след почивката Бен Чилуел имаше положителни голови благоприятни условия, от които не съумя да се възползва.

Така се стигна до 63-тата минута, когато Кристъл Палас върна едно от попаденията. В голмайстор се трансформира Кристиан Бентеке, който засече с глава центриране отляво.

В 78-ата минута обаче Челси повиши на 4:1 и подпечата успеха си. Рийс Джеймс центрира, Гари Кейхил не се намеси по най-хубавия метод, а на далечната греда бе Пулишич, който вкара второто си попадение от началото на мача.

В 87-ата минута Хаверц можеше да направи успеха на Челси още по-убедителна, само че германецът стреля едва и не затрудни Гуаита. Все отново Челси прибави скъпи три точки в оспорваната борба за място в топ 4 и класиране за Шампионска лига.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР