Челси се върна на пътя на победите. Сините“ от Лондон

...
Челси се върна на пътя на победите. Сините“ от Лондон
Коментари Харесай

Зрелище на „Стамфорд Бридж“: Челси подряза крилете на „чайките“

Челси се върна на пътя на успехите. „ Сините “ от Лондон надделяха с 3:2 Брайтън в мач от 14-ия кръг на Висшата лига. С успеха лондончани към този момент са тъкмо в средата на класирането – десета позиция с 19 точки. „ Чайките “ са осми с три пункта задатък.

„ Сините “ започнаха мощно дуела и още в първите минути опитваха да наложат напън по всевъзможен метод. В 18-ата минута напъните на домакините дадоха резултат. Беноа Бадиашил стигна до центриране от корнер, съумя да резервира и да върне топката на към метър пред голлинията, където Енцо Фернандес с направи 1:0.

Играчите на Маурисио Почетино продължиха да са доста дейни - Аксел Дисаси прати паралелно подаване към Михайло Мудрик, само че бранител на “чайките ” почисти в ъглов удар, след чието центриране на Конър Галахър, Леви Коуил ее разписа против някогашния си отбор за 2:0.

В 43-ата минута Факундо Буонаноте се разноски сред няколко играчи в синьо и с прекрасен удар откри мрежата Роберт Санчес за 2:1. Малко след осъществяване на център се стигна до нов фал на Галахър в средата на терена, който потегли в тил да лишава топката, само че вместо това извърши нарушаване и бе изпъден.

Малко откакто мина един час игра Николас Джаксън и Михайло Мудрик комбинираха и украинецът бе съборен в наказателното на Брайтън. Първоначално съдията Крейг Поусън пренебрегва рухването на Мудрик, само че след сигнал на ВАР прегледа обстановката и даде дузпа, която Енцо Фернандес трансформира в гол – негов втори в мача.

До края на дуела Брайтън наложи цялостен напън на Челси и на няколко пъти бе покрай гол. „ Синята “ защита обаче устоя съвсем до края, пропуквайки се само във втората минута на добавеното врем, когато Жоао Педро оформи крайното 3:2.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР