Челси се готви за битка с Висшата лига и евентуални

...
Челси се готви за битка с Висшата лига и евентуални
Коментари Харесай

Челси прави отчаян ход, за да избегне санкции

Челси се готви за борба с Висшата лига и възможни наказания, които лигата може да наложи на клуба поради евентуални нарушавания на разпоредбите за финансов феърплей. От " Стамфорд Бридж " записаха загуби в размер на 121 милиона паунда за сезон 2021/22.

От счетоводството става очевидно, че загубите на клуба в последните три сезона са общо 241.9 милиона паунда. Чистата облага за 2019/20 година е 32.5 милиона паунда, а през 2020/21 клубът регистрира рекордни загуби от 153.4 милиона. Това значи, че сигурно Челси ще премине лимита от разрешените загуби, които съгласно разпоредбите на Висшата лига са в размер на105 милиона за последните три сезона.

В Челси ще се базират на това, че след наложените наказания поради предходния притежател Роман Абрамович клубът е бил лишен от опцията да получи каквито и да било доходи в границите на два месеца. Санкциите бяха наложени на 10 март, а новият притежател Тод Боели пое клуба на 28 май. В този интервал на Челси бе неразрешено да преваря и за нови контракти на играчите. От " Стамфорд Бридж " ще дадат образец с Антонио Рюдигер, който мина в Реал Мадрид като свободен сътрудник. Според Челси по този начин клубът е бил лишен от доходи от десетки милиони паунда, които щеше да получи, в случай че германецът бе преподписал и по-късно продаден. От Висшата лига обаче ще изискат някакви доказателства, че Рюдигер е бил подготвен да преподпише, само че не го е направил единствено поради глобите.

Андреас Кристенсен, Рос Баркли и Маркос Алонсо също напуснаха като свободни сътрудници, само че техните изходящи прехвърляния бяха доказани след месец юни, което значи, че даже Челси да имаше доходи от тях, това няма по какъв начин да бъде включено в доклада за сезона 2021/22.

Дори през това лято Премиър лийг да направи компромис, то след година обстановката с салдото на Челси ще бъде още по-тежка, тъй като от идването на Тод Боели до момента лондончанин похарчиха 553 милиона паунда за нови футболисти, а това, че клубът няма да играе в Шампионската лига през идващия сезон, ще лиши клуба от спомагателни 80 милиона паунда.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР