Челси разгроми Бърнли, Миливойевич спря АрсеналОтборът на Челси постигна категоричен

...
Челси разгроми Бърнли, Миливойевич спря АрсеналОтборът на Челси постигна категоричен
Коментари Харесай

Челси разгроми Бърнли, Миливойевич спря Арсенал

Челси разгроми Бърнли, Миливойевич спря Арсенал
Отборът на Челси реализира безапелационен триумф с 4:0 при гостуването си на Бърнли в среща от 10-ия кръг на британската Висша лига. Възпитаниците на Маурицио Сари не оставиха никакви подозрения в превъзходството си на терена и означиха четири безответни попадения в срещата. Еден Азар пропусна дуела за,,сините “ заради травма, а на негово място късмет измежду титулярите получи Педро.

Най-добрите двама футболисти на лондончани обаче бяха Алваро Мората и Рос Баркли. Именно те комбинираха за първия гол на Челси в мача, като Баркли изведе Мората, който от близо не сгреши, с цел да даде задатък на отбора в 22-та минута. Последваха нови два пропуща на испанския нападател. Първо той се измъкна от опеката на защитник на домакините, само че шутира около вратата, а в следствие стражът на,,виненочервените “ Джо Харт избави сигурен втори гол след нов изстрел на Мората.

През втората част картината на терена не се промени и гостите подпечатаха успеха си с нови три гола. Един от най-дейните на терена Рос Баркли се разписа в 57-та минута след прекрасен компактен удар по земята, който не остави шансове на Харт. Интригата в мача бе убита дефинитивно шест минути по-късно, когато Уилиан записа името си измежду голмайсторите. В края на дуела остана време и за намирщият се в прелестна форма Рубен Лофтъс-Чийк да означи едно попадение на сметката си. Той вкара хеттрик при триумфа с 3:1 над БАТЕ Борисов в среща от Лига Европа в четвъртък.
 Миливойевич спря победната серия на Арсенал във всички шампионати. Миливойевич спря победната серия на Арсенал във всички шампионати. / БГНЕС
В другата среща от ранния следобяд в Англия Кристъл Палас спря серията от 11 следващи победи във всички шампионати на Арсенал след тъждество 2:2 на,,Селхърст Парк “. Домакините поведоха в 45-та минута след тъкмо изпълнена дузпа от Лука Миливойевич за нарушаване на Шкодран Мустафи в наказателното поле на,,артилеристите “.

През втората част гостите излязоха на терена изменени и бързо реализираха поврат в резултата. Първо Гранит Джака изравни в 52-та минута, а единствено четири по-късно Пиер-Емерик Обамеянг обърна напълно развоя на събитията. При попадението на габонеца обаче основният съдия Мартин Аткинсън не видя игра с ръка на Александър Лаказет, който отклони топката към Обамеянг.

Справедливостта за момчетата на Рой Ходжсън въпреки всичко спечелва след нова дузпа за домакините, този път за фаул против Уилфред Заха. Миливойевич още веднъж се нагърби с отговорността и възвърне паритета в 83-та минута. До края на мача нямаше време за повече и Арсенал позволи първо тъждество в шампионата.

Челси се изкачи краткотрайно на втората позиция във краткотрайното класиране на две точки зад водача Ливърпул, до момента в който Арсенал е четвърти с четири по-малко от първия в таблицата. В идващия кръг Арсенал приема Ливърпул на,,Емирейтс “, а Челси семейства на Кристъл Палас. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР