Челси разби Евертън с 6:0 у дома в последна среща

...
Челси разби Евертън с 6:0 у дома в последна среща
Коментари Харесай

Брилянтен Палмър разпиля Евертън с четири гола на Стамфорд Бридж

Челси разруши Евертън с 6:0 вкъщи в последна среща от 33-ия кръг в британската Висшата лига. На „ Стамфорд Бридж “ шоуто открадна Коул Палмър, който осъществя четири от шестте попадения във вратата на „ карамелите “.


Рециталът на 21-годишния британски национал стартира в 13-та минута, когато той пусна топката сред краката на Джарад Брантуейт, комбинира с Николас Джаксън и преодоля Джордан Пикфорд с фирмено осъществяване с левия крайник. Пет по-късно резултатът набъбна на 2:0, а Палмър още веднъж откри задачата. Преди да е минал и половин час игра, някогашният футболист на Манчестър Сити оформи хеттрика си – съвършен хеттрик от голове с ляв крайник, десен крайник и глава. Играещият мощно Джаксън записа името си измежду голмайсторите в края на първата част.

Гостите от Ливърпул нямаха отговор за страхотната успеваемост на „ сините “, която продължи и след почивката. В 64-та минута Палмър вкара четвъртия си гол в мача, като любопитното е, че се стигна до спор кой да извърши единадесетметровия углавен удар, само че в последна сметка с отговорността се нагърби най-хубавият в срещата. В 90-та минута влезлият от пейката Алфи Гилкрист оформи крайното 6:0. В класирането Челси е на девето място с 47 точки, на три от шестия Нюкасъл и с мач по-малко от „ свраките “. Евертън продължава борбата за оцеляване, като е на 16-та позиция с 27 пункта, на две от намиращия се под чертата Лутън, с мач по-малко от „ шапкарите “.

В идващия кръг „ карамелите “ посрещат различен заплашен от изпадане тим – Нотингам Форест, до момента в който за възпитаниците на Маурисио Почетино следва първо посещение на Манчестър Сити в полуфинал от шампионата за Купата на Футболната асоциация, а по-късно и аудиенция на борещия се за купата Арсенал на 23 април в отсрочен мач от 29-ия кръг на шампионата. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР