Челси продължава да понася звучни шамари във Висшата лига. След

...
Челси продължава да понася звучни шамари във Висшата лига. След
Коментари Харесай

Челси изяде нов звучен шамар, черешките загорчаха

Челси продължава да понася звучни плесници във Висшата лига. След като в предния кръг момчетата на Франк Лампард паднаха от лъкатушещия Евертън, в този момент бяха смълчани от нижещия загуба след загуба Борнемут. При това на собствен терен.

"Черешките " бяха наредили пет следващи загуби, само че на "Стамфорд Бридж " си потеглиха с триумф с 1:0, пристигнал с гол на Дан Гослинг малко преди края. Те би трябвало да благодарят и на вратаря си Аарън Рамсдейл, който отчая нападателите на "сините " и ще са по-щастливи в навечерието на празниците.

А не е като играчите на домакините да не се пробваха да извоюват триумфа, в противен случай. Те се хвърлиха в офанзива от първата минута, а първата им преференциална опция пристигна още в 8-та. Тогава Мейсън Маунт се озова на чиста стрелкова позиция, само че осъществяването му беше избавено от вратаря Аарън Рамсдейл, който направи необикновен мач и е с най-голяма заслуга за точката на "черешките ".

Друг млад гений на "сините " беше покрай попадението в 17-та минута. Тогава Тами Ейбрахам нахлу в наказателното поле и стреля рисково, само че топката профуча на броени сантиметри от дясната греда и тази страхотна офанзива не беше оползотворена.

До почивката картината не се промени. Домакините не спираха да нападат, държаха топката, опитваха забавни комбинации, само че по този начин и нямаха шанс да преодолеят Рамсдейл. В 39-та минута Уилиан по съвършен метод изведе Кристиан Пулишич и той към този момент се виждаше като голмайстор, когато бранител на противника съумя да го спре.

Така почивката пристигна без голове. След нея картината не се промени изключително. Кой ли не се изреди да пропуща за Челси. И още веднъж Пулишич направи страховит пропуск в 60-та минута, когато се озова самичък против вратаря, само че не съумя да го преодолее, а топката профуча около вратата.

Малко по-късно и "черешките " демонстрираха, че не са за подценяване. В 67-та минута Джошуа Кинг се озова на страхотна позиция, реши да търси Дан Гослинг, който обаче провали ситуацията. А малко по-късно Рамсдейл избави за следващ път вратата си, когато Емерсон от чиста позиция не съумя да го преодолее.

Челси не спираше да натиска и по всичко изглеждаше, че ще падне гол в мрежата на Борнемут. Но вместо това, подобен падна в мрежата на лондончани. В 84-та минута след едно статично състояние топката стигна до Джеферсон Лерма, той изсипа топката за Дан Гослинг, който с тил към вратата стреля с парабола.

Така съумя да трансферира вратаря, топката мина голлинията с няколко сантиметра, само че реферите прегледаха обстановката с ВАР, с цел да видят дали някогашният състезател на Евертън не е в засада. Оказа се, че обстановката е чиста и Борнемут изненадващо поведе.

Последва мощен напън до края, само че нов гол не падна и Челси получи гласовит пестник за втори следващ мач във Висшата лига. Тимът остава на четвъртата позиция, само че е заплашен да я изгуби поради неуверените си игри. Борнемут пък ще диша малко по-спокойно със своите 19 точки и е малко по-далеч от рисковата зона.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР