Челси приема Астън Вила играят при резултат 0:0 в среща

...
Челси приема Астън Вила играят при резултат 0:0 в среща
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Челси 0:0 Астън Вила, начало на втората част

Челси приема Астън Вила играят при резултат 0:0 в среща от четвъртия кръг на турнира ФА Къп. Срещата на „ Стамфорд Бридж “ може да я наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT , както и онлайн на платформата. 

В предходния кръг „ сините “ победиха с безапелационното 4:0 втородивизионния Престън Норт Енд, до момента в който бирмингамци надвиха мъчно с минималното 1:0 над различен тим от Чемпиъншип – Мидълзбро.



Срещата започва с опит за напън на Челси, който се настани в половината на своя противник, само че до удар към вратата на Емилиано Мартинес не се стигна.

Първата действителна голова обстановка пристигна в 11-ата минута и бе на сметката на Астън Вила. Тогава капитанът Джон МакГин изигра хитро свободен удар, като подаде късо за непокрития Алекс Морено отляво в наказателното поле, който центрира към далечната грида, където Юри Тилеманс беше изтърван от Конър Галахър, който се подхлъзна, и стреля с глава, само че вратарят Джордже Петрович мазета над гредата в ъглов удар.

Гостите извършиха късо и последвалия корнер, при който МакГин комбинира с Муса Диаби, който стреля пред наказателното поле. Получи се рикошет в Алфи Гилхрист, след което топката попадна в Дъглас Луис, а бразилецът на празна врата бутна кълбото за 0:1 в 12-ата минута. Попадението обаче беше прегледано от системата ВАР за възможна игра с ръка на Луис, каквато имаше, и голът беше анулиран.

Челси обаче натисна незабавно по-късно и в 16-ата минута бе покрай откриването на резултата. Енцо Фернандес получи на тъча отляво и видя Коул Палмър във вътрешността. Англичанинът овладя и резервира топката добре от Морено, след което се обърна и даде кълбото на Нони Мадуеке отдясно в наказателното поле, който стреля, само че Мартинес избави с крайник. Две минути по-късно Палмър също нанесе изстрел пред пеналтерията, който бе прецизен, само че право в ръцете на аржентинския пазач на гостите.

" Сините " несъмнено играеха по-добре и в 19-ата минута принудиха Вила да сбърка в отбрана, което като по знамение не докара до гол. Клеман Лангле бе притиснат и опита да върне за своя вратар, само че подаването му бе пресечено от Палмър в наказателното поле, който обаче останал самичък против Мартинес стреля право в тялото му.

Темпото продължи да бъде вихрено и след половин час игра домакините пропуснаха нова страхотна опция. Рахийм Стърлинг чудесно изведе Палмър отляво в наказателното поле. Последва центриране по земя към първа греда за Мадуеке, който засече от няколко метра, само че още веднъж Мартинес избави.

Челси притискаше съществено Астън Вила в тяхната половина, а в първата минута от добавеното време домакините имаха нова опция. Мадуеке задържа добре отдясно в наказателното поле и даде кълбото на Стърлинг, който центрира към втора греда, където Бенао Бадиашил стреля с глава, само че Мартинес улови.

Бирмингамци пък най-накрая погледнаха към вратата на Петрович в последните секунди на частта, когато МакГин раздаде на десния фланг за Диаби, който центрира ниско в наказателното поле и там Тилеманс стреля от придвижване с дсния крайник, само че над вратата на лондончани.

⏸️ Goalless at half-time. |
— Chelsea FC (@ChelseaFC)
Две минути след почивката Галахър проби отляво в наказателното поле и опита да центрира, като се получи рикошет в състезател на Вила и топката стигна до Палмър, който стреля от въздуха с левия крайник, само че около дясната греда на Мартинес. В ответната офанзива гостите проведоха добра офанзива, при която Оли Уоткинс напредна в половината на Челси, влезе в пеналтерията и подаде наляво за Диаби, който стреля в близкия ъгъл, само че без особени проблеми за Петрович. 

LIVE  | ЧЕЛСИ – АСТЪН ВИЛА  0:0

ФА Къп, 4-и кръг

Главен арбитър: Робърт Джоунс, Англия

Стадион: „ Стамфорд Бридж “, Лондон, Англия

Стартови сформира на двата тима:

Introducing our starting XI...
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР