Челси постигна принципна договорка за трансфера на нападателя на РБ

...
Челси постигна принципна договорка за трансфера на нападателя на РБ
Коментари Харесай

Челси договори Вернер, топката е в полето на Ливърпул

Челси реализира кардинална сделка за прехвърлянето на нападателя на Република България Лайпциг Тимо Вернер, осведоми " Скай спортс ". Лондончани са се съгласили да платят освобождаващата уговорка на нападателя, която е в размер на 55 милиона евро и изтича на 15 юни. На Вернер пък е препоръчан контракт за пет години със седмична заплата от 200 000 паунда.  Bild: Вернер е пред трансфер в Челси

От месеци насам Тимо Вернер се свързва с трансфер в Ливърпул. Медиите на Острова твърдяха, че неговото предпочитание е да продължи кариерата си в отбора на Юрген Клоп и даже се е схванал с мърсисайдци за персоналните си условия. Според информациите от предходните дни германецът е споделил " да " на контракт за пет години и заплата от 140 000 паунда, което е доста по-ниско предложение от това на Челси. Ливърпул обаче не искаше да заплаща цялостния размер на клаузата на Вернер поради рецесията, съпътстваща пандемията от COVID-19. При това състояние обаче клубът от " Анфийлд " няма различен избор, с изключение на също да съобщи желанието си пред Република България Лайпциг да заплати клаузата.

Манчестър Юнайтед също демонстрираше интерес към 24-годишния Вернер, който има 31 гола за Лайпциг във всички шампионати през този сезон.
Chelsea have now agreed a deal in principle to sign Timo Werner from RB Leipzig.
— Sky Sports News (@SkySportsNews) June 4, 2020
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР