Челси посреща Борусия (Дортмунд) в мач-реванш от осминафиналите в Шампионската

...
Челси посреща Борусия (Дортмунд) в мач-реванш от осминафиналите в Шампионската
Коментари Харесай

Шампионската лига е последният шанс на Челси

Челси посреща Борусия (Дортмунд) в мач-реванш от осминафиналите в Шампионската лига, откакто загуби първата среща с 0:1. Отборът на Греъм Потър ще хвърли всички сили, с цел да продължи напред в шампионата, който е единственият му късмет да реализира нещо значимо през сезона. Лондончани играят извънредно колелбиво от началото на годината, само че през уикенда прекъснаха отрицателната си серия с триумф против Лийдс, който вдъхна известна доза самочувствие на футболистите преди днешния конфликт. 

Борусия е един от тимовете в най-хубава форма в Европа. Карим Адейеми донесе минималната победа против Челси на “Сигнал Идуна Парк ”, само че немският състав имаше и много шанс, с цел да опази вратата си суха. Старши треньорът Един Терзич видя още едно мощно показване на футболистите си преди броени дни, когато “жълто-черните ” надделяха с 2:1 Република България Лайпциг в Бундеслигата и записаха десета поредна победа във всички надпревари след паузата за Мондиал 2022. 
 Потър: Играем против топ тим, само че сме пределно мобилизирани да се класираме напред в Шампионската лига Потър: Играем против топ тим, само че сме пределно мобилизирани да се класираме напред в Шампионската лига
Борусия доближи до 1/4-финалите в Шампионската лига единствено един път от 2017 година насам. Отборът не е печелил и двата мача в двубой от елиминациите на шампионата от сезон 1996/97, също така загуби 5 следващи срещи в евротурнирите в Лондон. 

Челси може да се уповава на положителната си игра в отбрана на “Стамфорд Бридж ” (4 сухи мрежи в последните 6 мача). Не е за занемаряване и фактът, че “сините ” съумяха да продължат напред в ШЛ в 4 от предходните 7 случая, когато изгубиха първия мач на непознат терен. 
 Един Терзич: Формата няма да реши утрешния мач, Челси заслужаваше по-добри резултати в последните седмици Един Терзич: Формата няма да реши утрешния мач, Челси заслужаваше по-добри резултати в последните седмици
Греъм Потър още веднъж ще бъде лишен от услугите на половин дузина съществени футболисти, само че Кристиан Пулишич и Рийс Джеймс възобновиха тренировки с главната група и ще бъдат разполагаем на насатвника на лондончани. Мейсън Маунт е осъден и няма да играе и в предни позиции съвсем несъмнено ще стартират Кай Хавертц, Жоао Феликс и Рахийм Стърлинг. Рубен Лофтъс-Чийк ще остане на пейката, в случай че Джеймс е подготвен да стартира от първата минута. На другия фланг ще започва Бен Чилуел, а в средата на терена ще си партнират Енцо Фернандес и Матео Ковачич. 

Кадровите проблеми на Борусия са свързани с контузиите на Юсуфа Мукоко и голмайстора от първата среща Адейеми и наказването на десния бек Юлиан Риерсон, който ще бъде заместен от Маруис Волф. Титулярният вратар Грегор Кобел не игра против Република България Лайпциг, като е допустимо и тази вечер да е измежду запасите, а под рамката да застане Александер Майер. В офанзива се чака да стартират Юлиан Брант, Себастиан Алер и Марко Ройс.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР