Челси победи Ювентус с 4:0 в големия сблъсък от петия

...
Челси победи Ювентус с 4:0 в големия сблъсък от петия
Коментари Харесай

Челси разпиля Ювентус в Шампионската лига

Челси победи Ювентус с 4:0 в огромния конфликт от петия кръг в група „ H “ на Шампионска лига. Трево Чалоба откри резултата в 25-ата, а Рийс Джеймс удвои в 56-ата минута. Калъм Хъдсън-Одой оформи класиката в 58-ата минута. Тимо Вернер постави точка на разногласието в петата минута на добавеното време.

Сблъсъкът започва с опит за напън от страна на домакините и още в първите секунди се стигна до безредие пред вратата на Войчех Шчесни, само че до интервенция на поляка не се стигна.

Във втората минута Бен Чилуел стреля от отдалеченост, само че високо над вратата.
Снимка: БГНЕС  Челси разпиля Ювентус в Шампионската лига
Седем минути по-късно Трево Чалоба засече с глава центриране от ъглов удар, само че неопределено около дясната греда на Шчесни. В 15-ата минута точно вратарят на Юве пресече остро подаване на Чилуел отляво.

В 24-ата минута „ сините “ бяха покрай попадение. Рийс Джеймс шутира непосредствено от свободен удар в близкия ъгъл, отляво на наказателното поле, само че Шчесни внимаваше и избави.

Само минута по-късно обаче Челси откри резултата. Хаким Зиеш центрира от корнер в наказателното поле, където Антонио Рюдигер отигра към Трево Чалоба, а младокът съумя да се разпише отблизо разстояние със мощен удар - 1:0. Попадението беше прегледано за възможна игра с ръка на Рюдигер, която обаче беше прилепена до тялото и системата ВАР зачете гола.
Снимка: БГНЕС  Челси разпиля Ювентус в Шампионската лига
В 28-ата минута Ювентус беше на милиметри от това да изравни резултата. Алваро Мората беше изведен в наказателното поле от Мануел Локатели самичък против Едуард Менди и съумя да го трансферира, само че Тиаго Силва дотича и от самата голлиния мазета топката.

В 37-ата минута домакините бяха доста покрай второ попадение. Рийс Джеймс овладя чудесно на гърди подаване отдясно в наказателното поле и шутира по диагонала към далечния ъгъл. Топката тупна подло, само че Шчесни се разтегна оптимално и съумя да избие в корнер. След последвалия ъглов удар Рюдигер засече с глава, само че около лявата греда.

Точно тогава обаче се наложи Н’Голо Канте да бъде заменен наложително от Рубен Лофтъс-Чийк.

Две минути преди края на първата част Жоржиньо изведе чудесно отляво в наказателното поле Калъм Хъдсън-Одой, който опита да стреля в близкия ъгъл, само че бе блокиран от Леонардо Бонучи и топката излезе в ъглов удар.
Снимка: БГНЕС  Челси разпиля Ювентус в Шампионската лига
В добаването време на първото полувреме Родриго Бентанкур шутира от границата на наказателното поле, само че много неопределено.

В началото на втората част Челси продължи да бъде по-активният тим и не спираше да нападна. В 53-ата минута Тиаго Силва стреля рисково в глава след безредие в наказателното поле, само че Шчесни се намеси уверено. Секунди по-късно Бентанкур сбърка при изнасянето на топката, което разреши на Зиеш да отнеме и по-късно комбинира с Хъдсън-Одой отляво в пеналтерията, който стреля, само че Бонучи го блокира.

Само три минути по-късно обаче натискът даде резултат и „ сините “ стигнаха до втори гол. При едно центриране отляво в наказателното поле Матайс де Лихт не съумя да почисти добре топката и я отклони към задната греда, където непокрит бе оставен Рийс Джеймс. Крайният защитник пък насочи отличен диагонален удар и не остави шансове на Шчесни - 2:0.
Снимка: БГНЕС  Челси разпиля Ювентус в Шампионската лига
Челси просто не позволяваше на играчите на Юве да стигнат до централната линия, а в 58-ата минута стигна до класиката. Защитата на „ биаконерите “ още веднъж бе преодоляна с лекост, откакто футболистите на домакините размениха бързи подавания в наказателното поле, а Лофтъс-Чийк съумя да подаде на Калъм Хъдсън-Одой, който от чудесна позиция стреля във вратата за 3:0.​

След час игра на терена се появи Пауло Дибала, който размени Родриго Бентанкур в състава на гостите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР