Челси победи Шефилд Юнайтед с 2:0 в мач от от

...
Челси победи Шефилд Юнайтед с 2:0 в мач от от
Коментари Харесай

Челси взе глътка свеж въздух, надви без проблеми последния Шефилд Юнайтед

Челси победи Шефилд Юнайтед с 2:0 в мач от от 17-ия кръг на Висшата лига. Попаденията за “сините ” паднаха в 54-ата и 61-ата минута, като създатели бяха Коул Палмър и Николас Джаксън. 

В 24-ата минута “остриетата ” имаха добър късмет да открият резултата, откакто Камерън Арчър стреля от далечно разстояние, само че ударът му мина настрана от вратата на Джордже Петрович.

9 минути след старта на второто полувреме Рахийм Стърлинг откри Коул Палмър, който с точно осъществяване откри резултата. Попадението бе обсъждано с ВАР за възможна засада, само че в последна сметка бе прието.

В 61-ата минута Палмър влезе в ролята на помощник, откакто подаде към Николас Джаксън, който нямаше по какъв начин да пропусне на празна врата. И при този гол имаше подозрение, че състезател на Челси е в нередовна позиция, само че и това попадение бе зачетено.

10 минути по-късно Шефилд Юнайтед можеше да върне интригата в мача. Джеймс Макатий извърши директен свободен удар, само че Петрович се намеси и мазета в корнер.

В 83-ата минута домакините имаха искания за дузпа за вероятно нарушаване против Конър Галахър, само че Анди Мадли не уточни бялата точка.

Моменти по-късно Армандо Броя бе открит от Палмър в пеналтерията, само че не се възползва от положителната обстановка и не уцели вратата на гостите.

Две минути преди приключването на постоянното време на дуела Палмър стреля от директен свободен удар. Уесли Фодарингъм обаче се намеси и не разреши топката да попадне в мрежата му за трети път.

С триумфа Челси се изкачи до 10-ото място в таблицата с 22 пункта, до момента в който Шефилд Юнайтед остава финален с едвам 8 точки. В идващия кръг " сините " от Лондон одобряват Нюкасъл, до момента в който " остриетата " гостуват на Астън Вила.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР