Челси победи Шефилд Юнайтед с 2:0 в мач от от

...
Челси победи Шефилд Юнайтед с 2:0 в мач от от
Коментари Харесай

Челси се върна на пътя на победите

Челси победи Шефилд Юнайтед с 2:0 в мач от от 17-ия кръг на Висшата лига. Головете за " сините " бяха дело на Коул Палмър в 54-ата и Николас Джаксън. 61-ата минута.

В 24-ата минута " остриетата " имаха добър късмет да открият резултата, откакто Камерън Арчър стреля от далечно разстояние, само че ударът му мина настрана от вратата на Джордже Петрович.

9 минути след старта на второто полувреме Рахийм Стърлинг откри Коул Палмър, който с точно осъществяване откри резултата. Попадението бе обсъждано с ВАР за възможна засада, само че в последна сметка бе прието.

В 61-ата минута Палмър влезе в ролята на помощник, откакто подаде към Николас Джаксън, който нямаше по какъв начин да пропусне на празна врата. И при този гол имаше подозрение, че състезател на Челси е в нередовна позиция, само че и това попадение бе зачетено.

10 минути по-късно Шефилд Юнайтед можеше да върне интригата в мача. Джеймс Макатий извърши директен свободен удар, само че Петрович се намеси и мазета в корнер.

В 83-ата минута домакините имаха искания за дузпа за вероятно нарушаване против Конър Галахър, само че Анди Мадли не уточни бялата точка.

Моменти по-късно Армандо Броя бе открит от Палмър в пеналтерията, само че не се възползва от положителната обстановка и не уцели вратата на гостите.

Две минути преди приключването на постоянното време на дуела Палмър стреля от директен свободен удар. Уесли Фодарингъм обаче се намеси и не разреши топката да попадне в мрежата му за трети път.

Така Челси спря отрицателната си серия от две следващи загуби и се изкачи до десетото място в класирането с 22 точки. Шефилд Юнайтед пък е на последната 20-а позиция с едвам 8 точки.
 Кристофър Нкунку скоро се завръща в игра за Челси
Кристофър Нкунку скоро се завръща в игра за Челси

Добри вести за Почетино

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР