Челси остава без победа от началото на сезона във Висшата

...
Челси остава без победа от началото на сезона във Висшата
Коментари Харесай

И в третия мач при Лампард "Челси" остава без победа

" Челси " остава без победа от началото на сезона във Висшата лига и в три публични мача при мениджъра Франк Лампард към момента не може да завоюва. Във втория кръг от конкуренцията сините приключиха 1:1 с " Лестър ".

Завръщането на Лампард на " Стамфорд бридж " беше вгорчено от " лисиците ", които направиха добър мач.

" Челси " поведе след единствено седем минути игра с гол на младия Мейсън Маунт. " Лестър " стигна до точката след почивката, като прецизен беше Вилфрид Ндиди. След почивката гостите бяха по-добрият тим на терена и този, който имаше по-добрите шансове да стигне до успеха.

След два кръга " Челси " е с еднакъв и загуба, и голова разлика 1:5, като сините заемат 15-о място. " Лестър " към момента няма проваляне, завършвайки наедно и в двата си мача дотук.

Подобно и на предходните си мачове " Челси " стартира обещаващо и домакините сътвориха няколко положения. Педро и Мейсън Маунт обаче не съумяха да се възползват още до третата минута.

Все отново 20-годишният Маунт съумя да изведе отбора си напред в седмата минута. Той открадна топката от Вилфред Ндиди, до момента в който " Лестър " се опитваше да изнесе с подавания от своето поле. Младият халф не се поколеба и стреля от към 11 метра, като не остави шансове на Каспер Шмайхел.

 Младият Мейсън Маунт вкара първия си гол за мъжкия отбор на сините.
© Reuters

Младият Мейсън Маунт вкара първия си гол за мъжкия отбор на сините.

" Челси " продължи да бъде доста деен и до края на първата част можеше да води доста по-убедително. Шмайхел обаче се регистрира с значимо избавяне, а по-късно в 27-ата минута огромен пропуск направи и Н’Голо Канте.

През втората част обстановката на терена се промени и " Лестър " стартира да играе доста по-освободено. При " Челси " основаването на положения не идваше толкоз елементарно и Лампард потърси смяна, вадейки от терена Оливие Жиру.

Това докара до противоположен резултат и в 61-ата минута " Лестър " съумя да изравни на " Стамфорд бридж ".

След центриране от корнер на Джеймс Мадисън Ндиди скочи най-високо и се разписа с глава. Халфът съумя да поправи грешката си при попадението на " Челси ".

 И в третия мач при Лампард
© Reuters

Попадението за " лисиците " вдъхна доста повече убеденост на гостите и те играеха все по-добре. " Лестър " създаваше положения с лекост и като по знамение не стигна до нови голове. Мадисън пропусна отлична опция, а по-късно и Джейми Варди можеше да се разпише. И двамата обаче не улучиха вратата.

В края на мача Кепа Арисабалага трябваше да се намесва уверено и да прави избавяне, което донесе и точка на отбора му.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР