Челси надви Тотнъм с 2:0 като гост в най-интригуващия мач

...
Челси надви Тотнъм с 2:0 като гост в най-интригуващия мач
Коментари Харесай

Челси удари безличен Тотнъм

Челси надделя Тотнъм с 2:0 като посетител в най-интригуващия мач от 18-ия кръг на Висшата лига. Двата гола за " сините " вкара Вилиан (12,42-дузпа). Домакините играха над половин час с човек по-малко, откакто Сон бе изпъден.

Така възпитаниците на Франк Лампард заличиха слабото си показване в първенстото в последно време. С актив от 32 точки отборът е четвърти. " Шпорите ", които нямаха прецизен удар през целия мач, са седми с 26 пункта.

Срещата стартира на високо движение. " Сините " излязоха напред в резултата още в 12-ата минута. Тогава Вилиан финтира Орие, освободи се и с прекрасен удар направи вратаря беззащитен за 0:1.
 Снимка 458813
Източник:

Гостите продължиха да основават опаносите и Ейбрахам бе покрай гол, само че не откри очертанията на вратата. Малко по-късно Маунт бе блокиран в последния миг.

В 28-ата минута " шпорите " можеше да изравнят. Сисоко откри Сон в наказателното поле, само че кореецът стреля в навън от отлична позиция. Последва нова опция пред Сон, само че останал самичък против Кепа, стреля над вратата.

В самия завършек на полувремето вратарят на Тотнъм Пауло Гасанига усложни обстановката на своя тим. Той излезе, с цел да пресрещне Маркос Алонсо, само че не уцели топката и отнесе играча. Първоначално съдията отсъди нарушаване против аржентинския вратар, само че след интервенция на ВАР уточни бялата точка. Зад топката застана Вилиан, който вкара за 0:2.

В 55-ата минута попадение на Тами Ейбрахам бе анулирано заради засада. Нападателят прати топката в мрежата при добавка, само че бе зад отбраната.
 Челси впечатлява с обилно предложение за Санчо
Челси впечатлява с обилно предложение за Санчо

" Сините " оферират 120 млн. паунда

След час игра обстановката за Тотнъм в допълнение се усложни. Сон извърши огромна нелепост и получи червен картон. Падайки на земята, кореецът замахна съзнателно и с двата крайници поредно опита да изрита Рюдигер, като с десния го закачи. Разглеждане на обстановката с ВАР докара до изгонването на Сон.

Ситуацията предизвика и расистки обиди от трибуните към Рюдигер. Защитникът се оплака на съдиите, а малко по-късно дикторът на стадиона предизвести почитателите.

До края на дуела " сините " можеше да стигнат до още по-изразителна победа, само че Канте и Батшуай пропусаха.
 Снимка 458812
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР