Челси надигра Олимпик Лион с 5:4 след изпълнение на дузпи

...
Челси надигра Олимпик Лион с 5:4 след изпълнение на дузпи
Коментари Харесай

Азар се завърна от ваканция с победна дузпа за "Челси" срещу "Олимпик" Лион

" Челси " надигра " Олимпик " Лион с 5:4 след осъществяване на дузпи в финален мач и за двата тима от шампионата Интернешънъл Чемпиънс Къп. Срещата се игра на " Стамфорд Бридж " и въпреки в дадени интервали темпото на игра да бе високо, а и да не липсваха обещаващи рискови офанзиви, фенове по трибуните не видяха попадения в постоянното време, приключило при 0:0.

За " сините " това бе втори триумф в три срещи от конкуренцията, като и първият - против " Интер ", бе реализиран след рулетката на дузпите.

Футболистите на двата отбора бяха точни при всяка от първите осем дузпи. За домакините се разписаха Жоржиньо, Рос Баркли, Маркос Алонсо и Аспиликуета, а за " хлапетата " точни бяха Жордан Фери, Марсело, Амине Гуири и Кени Тете. Петият реализатор за гостите - Папе Диоп, не съумя да преодолее вратаря Робърт Грийн, който се появи в игра през второто полувреме и записа първи минути с екипа на " Челси ".

Победният 11-метров углавен удар осъществя огромната звезда на " сините " Еден Азар.
Снимка: Reuters
Белгиецът се завърна от отмора едвам в понеделник, само че във вторник вечер се появи на терена в 68-ата минута. Феновете видяха в деяние също Оливие Жиру, Гари Кейхил и Нголо Канте, който бе пуснат в извънредно офанзивна роля и даже в една обстановка се оказа самичък против вратаря Антони Лопеш. " Челси " открива сезона си във Висшата лига на Англия с посещение на " Хъдърсфийлд " в събота, 11 август.

" Олимпик " Лион записа две проваляне и една победа на Интернешънъл Чемпиънс Къп и след общо 7 контроли през лятото, идната неделя приема " Амиен " в първия кръг на Лига 1.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР