Челси Манинг възнамерява да се кандидатира за сенатор в Сената

...
Челси Манинг възнамерява да се кандидатира за сенатор в Сената
Коментари Харесай

Челси Манинг се кандидатира за сенатор

Челси Манинг има намерение да се кандидатира за сенатор в Сената на Съединени американски щати, съобщи BBC.

Тя може да се яви като претендент на демократите от щата Мериленд, където се откри, откакто бе освободена от пандиза през май предходната година.

Преди това обаче би трябвало да се пребори със сериозна конкуренция за номинацията.

Съперник ще й бъде 74-годишен сенатор деец от демократите, който търси преизбиране и евентуално ще завоюва следващ мандат.

През последните месеци Манинг бе дейна в обществените медии, само че отхвърляше да разяснява допустимо свое влизане в политиката.

В изявление за " Вог " през август, тя твърди, че желае през идващите 6 месеца да си обясни по какъв път ще поеме.

Случаят на Манинг към момента разделя надълбоко както обществото, по този начин и американските управляващи.

Американският боец Манинг бе освободен предходната година след седем години в пандиза за откриване на хиляди дипломатически и военни документи, публикувани от " Уикилийкс ".

Манинг беше наказана по 20 обвинявания, в това число и в шпионаж, само че съдът я оправда по най-сериозното обвиняване - подкрепяне на врага. Тя беше наказана на 35 години затвор, само че през януари тогавашният американски президент Барак Обама реши да я помилва.

Неговият правоприемник в Белия дом Доналд Тръмп обаче разгласи, че я смята за изменник, който в никакъв случай не би трябвало да излиза от пандиза.

30-годишната транссексуална Челси Манинг е родена като Брадли Манинг, някогашен младши аналитик в разузнаването.

Ден след осъждането на Манинг през 2013 година той разгласи, че от дете се усеща като жена и желае да живее като жена с името Челси.

При престоя си в пандиза той подаде заявление за промяна на името и пола си, като стартира и хормонална терапия за реализиране на физическата смяна.

Адвокатите на Манинг оповестиха, че е направила два опита за самоубийство поради неспособност да понесе изискванията в пандиза. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР