Челси изигра поредния си отличен мач под ръководството на Томас

...
Челси изигра поредния си отличен мач под ръководството на Томас
Коментари Харесай

Челси изпепели надеждите на Сити за квадрупъл

Челси изигра следващия си отличен мач под управлението на Томас Тухел и победи Манчестър Сити с 1:0 в ½-финален конфликт за ФА Къп на „ Уембли “. Победното попадение бе дело на Хаким Зиеш след асистенция на Тимо Вернер.

След доста надхитряне и прекомерно малко чисти положения през първата част, двете нули бяха изменени в 55-ата минута, когато мароканското острие на лондончани съсече „ жителите “ и даде задатък на Челси.

До края на срещата „ небесносините “ пробваха всичко, само че изящните намеси на Кепа Арисабалага и солидната защита на „ сините “ не разрешиха на Хосеп Гуардиола да мечтае за 4 трофея тази акция.

В осмата минута Рийс Джеймс нахлу отдясно в наказателното поле и опита прострелно центриране, но Стефан внимаваше и се намеси уверено.

Две минути по-късно Габи Жезус получи от Де Бройне, настройки си топката и стреля фалцово към левия ъгъл, само че в навън.

В 19-ата минута Чилуел засече центриране от Джеймс на далечната греда, само че волето му профуча вдясно от вратата.

В 34-ата минута Чилуел подаде на Рийс Джеймс след безредие в пеналтерията, само че коженото кълбо мина агонизиращо покрай десния непряк дирек.

11 минути по-късно Стърлинг постави топката на главата на Фернандиньо, само че мерникът на бразилеца му изневери от непосредствена непосредственост.

В 55-ата минута след мълниеносна контраофанзива Маунт пусна към Вернер, който се изстреля, проби по лявото крило и продължи към наказателното поле, където свободният Хаким Зиеш с безмилостен шут прониза Стефан, откривайки резултата.



Рубен Диаш пропусна отлична опция да изравни в 69-ата минута, само че изстрелът му с глава от упор отлетя над вратата.

В 77-ата минута Вернер направи мълниеносен рейд по левия фланг, при който навърза няколко индивида към себе си и понечи да удвои с диагонален удар, само че Стефан се намеси решаващо и избави тима си.

5 минути по-късно Родри насочи първия прецизен шут за "гражданите " през втората част, но той не слаб и в сигурните ръце на Арисабалага.

В предпоследната минута на добавеното време Лапорт бе на косъм да изравни с глава, само че Кепа го сюрпризира с блестяща интервенция от 1-2 метра на далечната греда.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР