Челси и Манчестър Юнайтед играят при в голямото дерби от

...
Челси и Манчестър Юнайтед играят при в голямото дерби от
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Челси 4:3 Манчестър Юнайтед, зрелище в Лондон

Челси и Манчестър Юнайтед играят при в огромното дерби от междинния 31-и кръг на британската Висша лига. Капитанът Конър Галахър откри още в четвъртата, а Коул Палмър удвои в 19-ата минута от дузпа. Алехандро Гарначо върна едно попадение в 34-ата, а Бруно Фернандеш изравни в 39-ата минута. Гарначо донесе цялостния поврат с втория си гол в 67-ата минута. Втора точна дузпа на Палмър донесе равенството в 100-ата минута, а в 102-ата заби хеттрик. Срещата на „ Стамфорд Бридж “ в Лондон може да я наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT 2 , както и онлайн на платформата..

„ Сините “ вършат следващия разочароващ сезон и сега са едвам 12-и с 40 точки, като изостават с пет от седмото място, което дава право на присъединяване в шампионата Лига на конференциите. През уикенда момчетата на Маурисио Почетино направиха нов слаб мач и стигнаха единствено до 2:2 против 10 от Бърнли на „ Стамфорд Бридж “, което още повече провокира недоволството на почитателите и усили напрежението върху аржентинския управител.

„ Червените дяволи “ пък измъкнаха точка в гостуването си на Брентфорд, като остават на шестото място с 48 точки, само че изостават с 11 от четвъртия Астън Вила в борбата за Шампионска лига. Така успеха през днешния ден за Юнайтед наподобява изцяло наложителна.



Мениджърът на Челси – Маурисио Почетино, бе избрал да заложи на Джордже Петрович на вратата, а пред него в отбрана действаха Мало Густо, Аксел Дисаси, Бенао Бадиашил и Марк Кукурея. В центъра си партнираха Мойсес Кайседо и Енцо Фернандес, а по крилата бяха ситуирани Коул Палмър и Михайло Мудрик. Капитанът Конър Галахър пък действаше зад Николас Джаксън, който водеше офанзивата. На пейката за началото бяха оставени Тиаго Силва, Рахийм Стърлинг, Карни Чуквуемека и Нони Мадуеке.

Наставникът на Манчестър Юнайтед – Ерик загар Хаг, пусна на вратата Андре Онана, а в отбраната бяха Диого Далот, Хари Магуайър, Рафаел Варан и Аарън Уан-Бисака. В центъра бяха ситуирани Коби Мейно и Каземиро, до момента в който Алехандро Гарначо и Антони оперираха по фланговете. Расмус Хойлунд водеше офанзивата, а капитанът Бруно Фернандеш го подпомагаше от по-задна позиция. Маркъс Рашфорд, Скот Мактоминей, Кристиан Ериксен и някогашният футболист на Челси Мейсън Маунт бяха оставени на аварийна пейка.

 /   / 

Домакините от Челси стартираха стремително и откриха резултата още в четвъртата минута с първата действителна голова обстановка. Мало Густо влезе отдясно в наказателното поле и опита да центрира. Получи се рикошет в петата на Рафаел Варан, а по-късно и Дого Далот не съумя да почисти. Топката стигна до капитана Конър Галахър, който бе оставен непокрит, и с прекрасен удар с десния крайник прати топката под плонжа на Андре Онана, който също не се намеси безапелационно, за 1:0.

Манчестър Юнайтед опита да отговори и в осмата минута Антони получи отдясно, влезе във вътрешността и стреля фалцово пред наказателното поле, само че право в ръцете на вратаря Джордже Петрович.

Последваха неточни изстрели на Марк Кукурея за Челси и на Алехандро Гарначо за Манчестър Юнайтед.

В 18-ата минута обаче „ сините “ получиха право да изпълнят дузпа. Кукурея комбинира с Михайло Мудрик на левия фланг, който изчака точния миг и изведе испанеца отляво в наказателното поле, който бе препънат от Антони и основният арбитър Джаред Джилет уточни бялата точка. С осъществяването се зае щатният реализатор Коул Палмър, който означи невъзмутимо, пращайки Онана в противоположния ъгъл - 2:0.

Натискът на лондончани продължи и в 25-ата минута имаха късмет и за трето попадение. Галахър центрира от свободен удар към далечната греда, където Аксел Дисаси бе оставен напълно самичък и стреля с глава от границата на дребния пеналт, само че над вратата на гостите.

В 33-ата минута Бруно Фернандеш центрира от свободен удар в наказателното поле, където топката бе изчистена с глава от защитник в синьо, само че тя попадна на пътя на Коби Мейно, който шутира мощно от въздуха с десния крайник пред дъгата на наказателното поле и бе прецизен, само че Петрович улови.

Само минута по-късно обаче Челси позволи ужасна неточност, която върна Манчестър Юнайтед в дуела. Без да бъде притискан от никого, Мойсес Кайседо опита да подаде за Беноа Бадиашил в своята половина, само че го направи неопределено. Топката бе открадната от Алехандро Гарначо, който напредна и излезе самичък против Петрович, след което стреля тъкмо около него в долния му ляв ъгъл за 2:1.

Челси отговори в 38-ата минута, когато Палмър напредна отдясно и откри чудесно Енцо Фернандес в наказателното поле, който пое топката с левия крайник и стреля тъкмо с десния, само че Онана този път избави.

60 секунди по-късно обаче Манчестър Юнайтед изравни резултата. „ Червените дяволи “ проведоха добра офанзива, при която Антони откри Гарначо отляво на наказателното поле, а той върна за Диого Далот. Португалецът пък центрира към далечната греда, където Бруно Фернандеш бе пропуснат и с глава нанесе голов удар – 2:2.

Пет минути преди края на първата част грешникът Кайседо получи голямо празно пространство в половината на гостите и комбинира с Мудрик вляво, който шутира тъкмо от границата на наказателното поле, само че право в ръцете на Онана. В 43-ата минута Палмър задържа пред наказателното поле и остави кълбото за Палмър, който стреля по тревата, само че неопределено в навън.

Челси беше  на милиметри от това да вземе нов задатък в резултата в четвъртата минута от добавеното време на първата част. Тогава Палмър взе топката на десния фланг, напредна на скорост и влезе в наказателното поле, след което изчака точния миг да изведе Галахър, който шутира мощно в близкия ъгъл, само че топката се отби от лявата греда на Онана.

A bright start, but there’s work to do in the second half. ⏸️ |
— Chelsea FC (@ChelseaFC)
Втората част стартира със промяна в състава на „ алените дяволи “, откакто Рафаел Варан получи проблем в края на първото полувреме и бе сменен от деец Джони Еванс.

В първите минути след почивката Юнайтед натисна. Първо удар на Бруно Фернандеш се спря в бранител на противника, като португалецът претендираше за дузпа за игра с ръка, само че не получи такава. Секунди по-късно Хари Магуайър лиши топката и нахлу на скорост в наказателното поле и опита изстрел, който не бе по никакъв начин надалеч от задачата. 

Челси отговори в 53-ата минута, когато Николас Джаксън се озова на добра позиция и стреля, само че Онана избави. Две минути по-късно гостите проведоха контраофанзива, при която Бруно Фернандеш бе изведен в наказателното поле на чудесна позиция, само че стреля над вратата.

В 58-ата минута „ алените дяволи “ имаха нова голова опция, когато след центриране от корнер Каземиро стреля рисково с глава, само че над вратата на Петрович. Още в ответната офанзива нещата се придвижиха пред другата врата, където Палмър влезе в наказателното поле и шутира мощно, само че Онана мазета ослепително над гредата.

Манчестър Юнайтед обаче стигна до цялостния поврат в 67-ата минута. Появилият се преди секунди на терена Маркъс Рашфорд лиши топката на тъча по десния фланг и изведе на скорост Антони. След това бразилецът даде фантастично центриране с външната част на левия крайник в наказателното поле, където Гарначо бе изтърван и с глава изпревари Петрович, с цел да означи – 2:3.

Маурсио Почетино реагира и пусна в игра Рахийм Стърлинг и Карни Чуквуемека. В 74-ата минута Палмър реши да стреля от свободен удар от дребен ъгъл отдясно на наказателното поле, само че Онана мазета в корнер. След неговото осъществяване Аксел Дисаси засече с глава на първа греда, само че в навън.

В идващите минути Ман Юнайтед се прибра в своята половина да пази резултата и даде самодейността на Челси. Играчите на " алените дяволи " обаче стояха доста устойчиво в отбрана и не допускаха съществени рискове за вратаря Онана. В последната 90-ата минута Нони Мадуеке получи на десния фланг, влезе в наказателното поле и стреля тъкмо във вратата, само че без проблеми за камерунския пазач на гостите.



LIVE  |

1:0 Конър Галахър (к)

2:0 Коул Палмър (дузпа) 19'

2:1 Алехандро Гарначо 34'

2:2 Бруно Фернандеш (к) 39'

2:3 Алехандро Гарначо 67'

3:3 Коул Палмър (дузпа) 90+10'

4:3 Коул Палмър 90+11'

Висша лига, 31-и кръг

Главен арбитър: Джаред Джилет, Австралия

Стадион: „ Стамфорд Бридж “, Лондон, Англия

Стартови сформира на двата тима:

Man United (H). Come on Chelsea!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР